Blatter podporuje MS 2022 v zime

SITA | 17.07.2013 17:06
Sepp Blatter Foto:
Sepp Blatter.
Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter sa stále viac prihovára za organizáciu majstrovstiev sveta 2022 v Katare v zimných mesiacoch. Debaty o čase konania šampionátu sa vedú prakticky od momentu, keď arabskej krajine v Perzskom zálive v roku 2010 pridelili právo zorganizovať podujatie tohto rangu.

V letných dňoch tam teploty stúpajú k neznesiteľným 50 stupňom Celzia. Katarčania síce prišli s revolučnou myšlienkou klimatizovaných štadiónov, čo by stálo 76 miliárd eur, ale prezidenti FIFA Sepp Blatter a UEFA Michel Platini navrhujú menej nákladné riešenie. Vyžadovalo by si však ústretovosť najmä zo strany európskych ligových súťaží, ktoré by museli prerušiť sezónu.

„Majstrovstvá sveta organizujeme predovšetkým pre fanúšikov. V prípade Kataru by preto mali byť v zime. Samozrejme, môžeme mať klimatizáciu na štadiónoch, ale tú nebudeme mať k dispozícii na uliciach, vo fanúšikovských zónach a na ďalších miestach. Uvedomujem si, že zimné majstrovstvá sveta môžu spôsobiť chaos v kalendároch. Na druhej strane, kde je vôľa, tam je aj cesta,“ uviedol Blatter, ktorý sa chce otázkou MS 2022 zaoberať na niektorom z najbližších výkonných výborov FIFA.