Slovan môže oslavovať už pred zápasom

Michal Zeman | 17.05.2013 17:28
Róbert Jež, Matúš Putnocký Foto:
Ilustračné foto
Futbalisti Slovana Bratislava majú v nedeľu, na záver 31. kola najvyššej súťaže, tretí majstrovský mečbal.

„Vraví sa, do tretice všetko najlepšie, verím, že tentoraz to zvládneme a získame titul,“ vraví slovanistický brankár Matúš Putnocký. Pred týždňom Slovan len remizovali doma s Ružomberkom a majstrovské oslavy museli odložiť.

Bratislavčania v tomto ročníku na jeseň v Zlatých Moravciach podľahli 1:3. „Teraz to bude iný zápas, podobný výsledok sa nezopakuje,“ dodáva Putnocký.

Ak Slovan v nedeľu zvíťazí, nemusia ho už zaujímať ostatné výsledky. Teda najmä súboj v Ružomberku, kde sa predstaví Senica, ktorá zostala tri kolá pred koncom súťaže jediným súperom belasých v boji o prvé miesto.

Bratislavský tím môže oslavovať siedmy titul už v sobotu, skôr ako vybehne na zlatomoravecký trávnik. Stačí, aby Seničania nevyhrali v Ružomberku. V takom prípade už Slovan nemusí získať v tomto ročníku ani bod. Senica by ho mohla ešte bodovo dostihnúť, ale vzájomné zápasy hovoria v prospech lídra – vyhral všetky tri.

V boji o záchranu sa pozornosť sústredí na dnešný zápas Nitry a Trnavy. Na jeseň sa ich súboj na nitrianskom štadióne skončil škandálom – troma vylúčeniami domácich a tvrdým trestom pre Soumaha (už je hráčom Slovana) a tiež domáci tím, ktorému odrátajú po skončení súťaže tri body. Negatívne emócie už vychladli (súperi sa už stretli na jar v Trnave), ale pôjde o veľa – ani jeden z tímov nemá ešte istú účasť v najvyššej súťaži.

V lige je stále o čo hrať, lebo o udržanie bojujú stále štyri tímy a na druhom konci tabuľky sa ich päť uchádza o dve miestenky do Európskej ligy.

Program 31. kola
sobota 17.30 Myjava – Trenčín, Ružomberok – Senica, Nitra – Trnava, Banská Bystrica – Žilina, Prešov – Košice, nedeľa 14.00 Zlaté Moravce – Slovan Bratislava.