Ferguson sa pozrel na Ronaldov gól a cítil sa hlúpo: To nedokáže ani Messi

Martin Prosnan | 14.02.2013 08:58
Cristiano Ronaldo, Alex Ferguson Foto: ,
Cristiano Ronaldo a Alex Ferguson po zápase osemfinále Ligy majstrov.
Najsledovanejším mužom na celej planéte bol v stredu v noci portugalský futbalista Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. Ten po štyroch rokoch nastúpil v zápase osemfinále Ligy majstrov proti svojmu bývalému klubu, Manchestru united, kde strávil šesť výnimočných sezón.

„Bol to pre mňa veľmi emocionálny zápas. Strelil som síce gól, ale nedokázal som ho osláviť,“ povedal po stretnutí 27-ročný stroj na góly.

„Teším sa na návrat na Old Trafford, bude to ďalší nezabudnuteľný večer,“ povedal po stretnutí Ronaldo, ktorý si po záverečnom hvizde posedel s bývalými spoluhráčmi v šatni United.

Biely balet mal väčšinu duelu pod kontrolou, mal viac z hry, aj šancí, napriek tomu sa mužstvá rozišli s remízou. „Možno je Manchester teraz favorit, ale možno ani nie. Všetko sa môže stať, raz sa nám darí viac na domácom trávniku, inokedy zasa vonku,“ zhodnotil šance Realu Madrid pred odvetou portugalský reprezentant.

Pred zápasom vzdal Ronaldo hold svojmu extrénerovi Alexovi Fergusonovi. Ten veľmi nezvykne chváliť, v stredu v noci však na adresu svojho bývalého hráča vystrúhal hneď niekoľko poklôn.

„Hral za nás šesť rokov a som veľmi hrdý na to, ako sa presadil aj tu v Madride,“ uviedol. Ferguson ocenil aj gól, ktorý jeho mužstvo obral o cenné víťazstvo na pôde Realu. „Najprv som Patrica Evru zotrel za to, ako slabo Ronalda bránil. Keď som však uvidel záznam, cítil som sa trošku hlúpo. Cristiano mal pri výskoku koleno vo výške jeho hlavy, bolo to fenomenálne,“ uviedol Ferguson.

Na záver si dlhoročný kouč červených diablov neodpustil porovnanie Ronaldo – Messi. „Pochybujem, že nejaký futbalista má podobný výskok, určite však nie Lionel Messi,“ dodal.