Privítanie futbalistov pripomínalo zle zorganizovaný Deň detí

Pravda.sk, SITA | 01.07.2010 16:11
Marek Hamšík Foto:
Futbalista Marek Hamšík zdraví fanúšikov, ktorí prišli privítať slovenských futbalistov po návrate z MS v JAR.
Slovenská futbalová reprezentácia má po prílete z majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike za sebou už aj zvítanie sa s fanúšikmi. Pravda, akcia v bratislavskom obchodnom centre Eurovea skôr pripomínala nie príliš úspešne zorganizovanú oslavu Dňa detí ako radostné zvítanie sa priaznivcov s futbalovými hrdinami. Na nábreží Dunaja sa v areáli spomenutého centra zišlo približne tristo ľudí. Z nich väčšinu tvorili rodičia a ich prázdninujúce ratolesti, ktoré moderátor podujatia Slavomír Jurko pred príchodom slovenskej výpravy obdarovával tričkami.

Výskajúca mládež sa futbalistov dočkala približne štvrťhodinu po štrnástej a celkovo po jednom privítala na balkóne trinástku hráčov. Ako prvý sa objavil Marek Čech, za ktorým postupne nasledovali Juraj Kucka, Kornel Saláta, Erik Jendrišek, Radoslav Zabavník, Dušan Perniš, Peter Pekarík, Filip Hološko, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss ml., Kamil Kopúnek, Róbert Vittek a Marek Hamšík. Okrem nich zakývali priaznivcom aj členovia realizačného tímu na čele s trénerským triom Vladimír Weiss st., Michal Hipp a Miroslav Mentel.

„Sme radi, že ste sem prišli, veď futbal hráme práve pre ľudí,“ povedal kapitán tímu Marek Hamšík a jeden z najmladších hráčov v mužstve Miroslav Stoch pokračoval: „Verím, že to, čo sa nám a mne nepodarilo splniť na majstrovstvách sveta, sa podarí naplniť už o dva roky na majstrovstvách Európy.“ Prehovoril aj z náročného presunu viditeľne unavený tréner Vladimír Weiss: „Ďakujeme za vašu podporu, cítili sme ju aj v Afrike. Po takej náročnej ceste cítime únavu. Sme radi, že ste prišli.“

Po chvíľke na balkóne sa hráči pomaly začali presúvať do priestorov obchodného centra, kde sa na nich nekontrolovane vyrútilo množstvo prevažne najmenších priaznivcov s rodičmi. Samozrejmosťou boli autogramy na tričká či spoločné fotografie. Popri tejto činnosti sa niekoľko futbalistov stihlo venovať aj otázkam novinárov. „O tom, že nás čaká v Bratislave oslava, sme sa dozvedeli pred odletom z Juhoafrickej republiky. Ďakujeme ľuďom, ktorí prišli. Očakávali sme ich však viac. Niekde asi zlyhala organizácia. Teraz sa veľmi teším na rodinu,“ uviedol obranca Kornel Saláta, hráč bratislavského Slovana.

Slovenskí futbalisti na čele s Róbertom... Foto: ČTK
Slovenskí futbalisti Slovenskí futbalisti na čele s Róbertom Vittekom zdravia fanúšikov.

Veľkú pozornosť pútal samozrejme aj štvorgólový útočník Róbert Vittek. „Nečakal som, že dám až štyri góly, ale rovnako nik nečakal náš postup do osemfinále. Každý presný zásah si cením rovnako, nerobím v nich rozdiely. Sám tomu ešte nemôžem uveriť. Je to krásne, môžeme sa radovať. Sledovali sme ohlasy na naše vystúpenia, niekedy boli pozitívne, inokedy menej pochvalné,“ uviedol 28-ročný Vittek a na margo návratu na Slovensko a samotných osláv dodal: „Takýto presun domov sme dostali asi za ‘odmenu’. Bolo to hrozné. Určite sme si ako osemfinalisti takéto podmienky už aj pri tak náročnom presune nezaslúžili. Čo sa týka bratislavského privítania, chcem sa veľmi poďakovať každému, kto si sem našiel cestu. Očakávali sme, že tu bude viac ľudí, ale organizácia pravdepodobne aj tu akosi zlyhala.“