Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovid-19. Si šašo, naznačujú Francúzi svetovej jednotke

Zverejnenie pozitívneho testu srbského tenistu Novaka Djokoviča na koronavírus spustilo internetové preteky v tom, kto najviac dokáže ponížiť alebo inak mediálne ublížiť súčasnej mužskej svetovej jednotke.

23.06.2020 17:09
debata (12)

Francúzskemu denníku L'Equipe sa to celkom podarilo, keď na svojom webe zverejnil karikatúru Djokoviča ako šaša či blázna v červených šatách, súčasťou ktorých sú ozdobné prvky pripomínajúce grafické stvárnenie koronavírusu.

Rozbehnutý Djokovič má na kresbe naširoko roztvorené ruky a po francúzsky sa pýta ľudí: „Má niekto záujem o objatie?“

Najlepší tenisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Andre Agassi

Karikatúru dopĺňa veľavravný nápis DJOKOVID-19. Srbský denník Blic pripomína, že svetové médiá 33-ročného Srba nemajú príliš v láske a kritikou ho častujú oveľa častejšie ako jeho hlavných rivalov Rogera Federera a Rafaela Nadala.

Djokovič a jeho manželka na rozdiel od väčšiny ďalších účastníkov druhého turnaja v rámci exhibičnej série Adria Tour nezostali v Zadare, ale presunuli sa do Belehradu. V srbskej metropole sa nechali otestovať na koronavírus a obavy sa potvrdili.

Práve Djokovič a jeho rodina sú iniciátormi formátu exhibičných turnajov vo viacerých mestách bývalej Juhoslávie, ktoré mali v čase nútenej prestávky na hlavnom mužskom okruhu ATP slúžiť na rozohranie sa viacerým popredným hráčom.

Djokovič na ne pozval aj ďalších tenistov z absolútnej špičky – Rakúšana Dominica Thiema, Nemca Alexandra Zvereva, Bulhara Grigora Dimitrova či Chorváta Marina Čiliča. Tí všetci s výnimkou Dimitrova absolvovali testy na koronavírus s negatívnym výsledkom.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Na prvom turnaji série v Belehrade sa však porušili viaceré predpisy a normy súvisiace s prevenciou voči koronavírusu.

V hľadisku sedelo 4000 divákov bez ochrany tváre, nedodržali sa potrebné vzdialenosti a navyše, Djokovič po zápase usporiadal hráčsku oslavu. V jednom z belehradských klubov sa aj pri tanci zabával s ďalšími hráčmi. Za to všetko čelí narastajúcej kritike z tenisového sveta.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #koronavírus