Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden klub v Anglicku, v Taliansku tak štyri. Nie je to také jednoduché, hovoria agenti o Hanckovom veľkom prestupe

Kde skončí slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko? Obranca Feyenoordu Rotterdam je momentálne horúcim tovarom, o jeho možnom prestupe sa rozhovorili jeho agenti.

25.03.2024 22:03
Dávid Hancko Foto:
Dávid Hancko nechýbal v zostave Slovákov proti Rakúsku.
debata

Hancko sa viackrát nechal počuť, že jeho snom by bol Liverpool FC, no nebráni sa ani zotrvaniu v holandskom veľkoklube, kde nedávno predĺžil kontrakt do roku 2028.

"Na trhu je hneď jasné že pôjde do top klubu. Ak sa rozhodne nezostať v Rotterdame, kde je šťastný. Je to na ňom. Budú Majstrovstvá Európy a také turnaje menia život.

Svoju cenu si môže zvýšiť aj prípadným úspechom so slovenskou reprezentáciou," nechal sa počuť agent zo spoločnosti FairSport Pawel Zimonczyk vo VAR podcaste.

Dávid Hancko Čítajte viac Hanckovci doma riešili tri percentá, nie 97. Holandskí novinári píšu o veľkom profesionálovi i najlepšom hráčovi klubu

Do úvahy vraj prichádza pomerne úzky okruh tímov. "V Anglicku by sme brali kluby z TOP šestky, to by bol určite posun. No to by nebol prípad prestupu do tímu, ktorý bojuje o záchranu.

Feyenoord je veľký klub a futbalistovi môže ponúknuť viac, ako toto," dodal Zimonczyk, podľa ktorého sa z klubu na úrovni Feyenoordu prestupuje maximálne do 25 mužstiev v Európe.

Hanckov agent Branislav Jašurek dodal, že pre hráča v jeho forme to možno bude aj menej. "V Nemecku či Anglicku jeden klub, v Taliansku tak štyri.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Veľká pocta pre Lobotku, tréner Xavi ukázal na Slováka: Chcel by som ho vidieť v Barcelone

Ak to spočítame, do úvahy prichádza tak 10 až 12 tímov. Preto to nie je také jednoduché, ako si každý myslí, že Hancko na 100% prestúpi."

Hancko svoju formu potvrdil aj nedávno, keď ho v ankete Futbalista roka predbehol iba reprezentačný kolega Stanislav Lobotka.

Trhová hodnota dvadsaťšesťročného obrancu je podľa webu Transfermarkt okolo 35 miliónov eur.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #liverpool #Dávid Hancko #Branislav Jašurek #Slováci vo veľkokluboch