Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny Gascoigne býva v izbe agentky, inak by bol na ulici. Pije napriek guličkám za 20 000 libier v žalúdku

Paul Gascoigne bol svojho času ikona anglického futbalu, ale po skončení kariéry sa začal jeho úpadok. Roky bojuje so závislosťou na alkohole, viackrát mal opletačky so zákonom a najnovšie sa verejne priznal, že je takmer bezdomovec, keďže býva v hosťovskej izbe u svojej agentky Katie Davisovej v Dorsete.

07.03.2024 14:42
Paul Gascoigne Foto:
Paul Gascoigne patril medzi ťahúňov Anglicka na EURO 1996.
debata

"Pred pár rokmi som jej zavolal a vyplakal sa do telefónu. Hovoril som jej o väzení, odvykacích kúrach, sťahovaní kokaínu zo záchodových dosiek a napriek tomu všetkému ma požiadali, aby som sa stal amabasádorom svojej krajiny.

Ani neviem, či sa mám smiať alebo plakať," uviedol Gascoigne v podcaste High Performance, cituje z neho web denníka The Guardian.

Rovnako prezradil, že v roku 2020 minul 20-tisíc libier na to, aby si do výstelky žalúdka nechal všiť guličky, ktoré mali vyvolávať pocity nevoľnosti po požití alkoholu.

Petter Northug, beh na lyžiach Čítajte viac Ako sa mám? Som bezdomovec! Hviezdny Nór paktuje s kokaínom i alkoholom

Spočiatku svoj nový pooperačný stav označil za „najšťastnejšie obdobie za mnoho rokov“, ale neskôr začal znova piť vo veľkom a priznal, že jeho problémy pretrvávajú.

„Pijem, ale väčšinou sám. Málokedy chodím von do pubov. Ak chcem, aby som mal zlý deň, tak tam idem. Ak chcem, aby môj idem bol dobrý, vezmem prút a idem na ryby,“ skonštatoval 56-ročný Gascoigne.

Doplnil, že počas rokov spojených s požívaním alkoholu sa z veselého pijana v jeho vnútri stal „smutný pijan“.

Gascoigne počas kariéry odohral 57 zápasov za národný tím Anglicka a v roku 1990 ho ako tvorca hry takmer doviedol k medailovému kon­cu.

Wayne Rooney Čítajte viac Pil som až do bezvedomia, priznal Rooney. Cítil sa trápne a z domu nevychádzal celé dni

Po penaltovom zlyhaní v semifinále proti Nemecku a prehre s Talianskom (1:2) v súboji o 3. miesto napokon na Gascoigna a spol zostala medzi športovcami nenávidená štvrtá priečka.

Na klubovej úrovni sa s tímom Glasgow Rangers dvakrát stal víťazom škótskej Premier League a s anglickým Middlesbroughom získal prestížny FA Cup. To však už bolo poriadne dávno.

Práve finále FA Cupu z roku 1991, keď si poranil koleno, označil za začiatok svojich problémov s mentálnym zdravím.

670602190 Čítajte viac Bolo mi zo seba na vracanie, cítil som sa ako v horore. Český hokejista opisuje, ako ho drogy a alkohol takmer pripravili o život

„Veľa rokov som bol na dne. Už ma nespoznávajú ľudia a niekedy ani ja sám sa nespoznávam. Mnohí nevedia, čím všetkým si ich niekdajší obľúbenec ‚Gazza‘ musel prejsť,“ podotkol.

Nedávno sa zúčastnil na stretnutí anonymných alkoholikov a skonštatoval, že to bolo dobré rozhodnutie. "Šiel som tam s priateľom a všetci tí ľudia, čo tam boli, pôsobili neškodne.

Bolo to fajn," doplnil. Gascoigne ešte smutne uviedol, že dnešný svet je podľa neho na dne ako on sám.

„Keď vidím, čo sa okolo mňa deje, musím sa napiť, aby som sa rozveselil, ale nie vždy sa mi to darí,“ dodal.

Zaujímavosti o Kylianovi Mbappém Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zdá sa, že je hotovo. Jeden z najočakávanejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #alkohol #bezdomovec #Paul Gascoigne