Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klopp si vychutnal českého novinára. Na jeho otázku mal pripravenú originálnu odpoveď

Ofenzívna sila futbalistov FC Liverpool a nevyužité šance Sparty rozhodli o výsledku prvého zápasu osemfinále Európskej ligy (EL) na Letnej.

08.03.2024 13:58
Klopp Foto:
Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp mal po výhre na Sparte dobrú náladu.
debata (1)

Líder anglickej Premier League potvrdil úlohu favorita a triumfom 5:1 si vytvoril veľmi dobrú východiskovú pozíciu do odvety.

Niet divu, že tréner hostí Jürgen Klopp po zápase žiaril spokojnosťou.

„Sparta veľa riskovala a nehrala vôbec zle. Naše bránenie nebolo až také dobré, takže súper našiel priestor na protiútoky. Niekedy sme zbytočne strácali loptu, v polčase sme si povedali, čo musíme zlepšiť. A hoci sme hneď inkasovali, neskôr sme mali hru pod kontrolou,“ hodnotil nemecký kormidelník.

Z dobrej nálady ho nevyviedla ani celkom nečakaná otázka jedného z domácich novinárov. Ten sa ho spýtal, akého hráča zo súčasného kádra Sparty by chcel do Liverpoolu.

Haraslín Čítajte viac To musí dávať! Haraslín chyboval i spálil proti Liverpoolu tutovku, Česi mu vystavili vysvedčenie. Borbély vysvetlil, v čom bol problém

Klopp zostal prekvapený, ale nenechal sa rozhodiť. Odpovedal s rešpektom i s humorom.

„Viete, ja v lete končím,“ pripomenul novinárovi svoje rozhodnutie odísť z Liverpoolu na konci sezóny. „Chcete, aby som ho zobral so sebou na dovolenku alebo čo?“ usmial sa, ukázal zdvihnutý palec a pobavil početnú novinársku obec na pozápasovej tlačovej konferencii.

Klopp oznámil rozhodnutie opustiť Liverpool v polovici januára. Urobil tak napriek tomu, že s „The Reds“ má podpísaný kontrakt do júna 2026.

„Chápem, že v tejto chvíli je to pre mnohých šok. Milujem na tomto klube úplne všetko. Mesto, fanúšikov, tím, personál, všetko. A to, že som sa napriek tomu rozhodol odísť, dokazuje moje presvedčenie, že to musím urobiť,“ uviedol Klopp pre oficiálnu klubovú stránku pred siedmimi týždňami.

Jürgen Klopp. Foto: SITA/AP, Jon Super
3. Jürgen Klopp Jürgen Klopp.

Rozhodnutie zdôvodnil vyčerpaním: „Je to tým, že mi dochádza energia. Samozrejme, teraz nemám problém a som v poriadku, no už dlhšie som vedel, že to raz budem musieť oznámiť. Viem, že túto prácu nemôžem robiť znova a znova a znova a znova.“

Nemec prišiel do Liverpoolu v roku 2015 a je jediný tréner v histórii klubu, ktorému sa podarilo vybojovať všetkých šesť najväčších trofejí.

Na konte má triumfy v Lige majstrov (2018/19) a Premier League (2019/20), s tímom tiež získal Anglický pohár FA (2021/22), anglický Ligový pohár (2021/22, 2023/24), anglický Superpohár (2022/2023) i európsky Superpohár UEFA (2019/20).

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #FC Liverpool #Jürgen Klopp