Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To musí dávať! Haraslín chyboval i spálil proti Liverpoolu tutovku, Česi mu vystavili vysvedčenie. Borbély vysvetlil, v čom bol problém

Futbalisti Sparty Praha nezvládli úvodný duel osemfinále Európskej ligy. Na domácom trávniku prehrali s favorizovaným FC Liverpool vysoko 1:5.

08.03.2024 08:04
Haraslín Foto:
Lukáš Haraslín v drese Sparty Praha.
debata (8)

Český tím predviedol sympatický výkon, ale na kvalitnejšieho súpera nestačil. Liverpool si vytvoril kľúčový náskok už v prvom polčase, ktorý vyhral 3:0.

Za domácich hral do 65. minúty aj slovenský útočník Lukáš Haraslín. Favorit v zápase takmer skóroval už v druhej minúte, keď ťažil z chyby Haraslína pred pokutovým územím domácich.

Prvý gól padol nakoniec z bieleho bodu po chybe v rozohrávke a následnom faule Asgera Sörensena. Alexis Mac Allister skúsene premenil penaltu, ktorú poslal do opačnej strany, než predpokladal brankár Peter Vindahl.

V 15. min mohli domáci vyrovnať, ale Haraslín v dobrej pozícii neuspel. Favorit následne strelil do prestávky ďalšie dva góly a náskok si s prehľadom udržal.

Pozrite si šancu Slováka na videu:

Haraslín hýril aktivitou aj v druhom polčase, ale gólovo sa nepresadil. V 65. min ho vystriedal Qazim Laci.

Český denník Sport udelil Slovákovi v pozápasovom hodnotení známku 6. Pre porovnanie, najlepšiu známku spomedzi sparťanov dostal krídelník Angelo Preciado (8), najnižšiu obranca Asger Sörensen (3).

„Nezačal dobre, pod tlakom stratil loptu. Ale nebola to vyložene jeho chyba. Potom sa dostal do tempa. Po štvrťhodine hry mu zobral gól Kelleher, nebezpečne strieľal aj po prestávke. Škoda, z takých pozícií dáva góly,“ napísal Sport o Slovákovom výkone.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach lamentovali predovšetkým nad nepremenenou šancou Haraslína v prvom polčase.

„Takú šancu by mal premeniť. Škoda,“ odznelo v diskusii. „Ak by skóroval, bolo by 1:1 a zápas by možno vyzeral inak,“ znela ďalšia z reakcií.

Výkon slovenského reprezentanta zhodnotil aj futbalový expert a tréner Ladislav Borbély.

Lukáš Haraslín, Kelleher Čítajte viac Haraslín a spol. pálili šance, Sparta dostala výprask. Za Slaviu skóroval Schranz, postup cez AC je možný

„Haraslín sa dobre dostal do pozícií, ale prečo ich nepremenil? Lukáš je typom strelca, ktorý urobí otočenie hry na svoju dominantnú pravú nohu, pripraví si pozíciu a veľmi dobre vie "obaľovať“ k vzdialenejšej žrdi.

Situácie, do ktorých sa dostal v zápase proti Liverpoolu, však boli tzv. jednodotykové, riešia sa na jeden dotyk. Keďže situáciu neriešil z prvého dotyku, znížila sa jeho šanca na realizáciu gólovej pozície," povedal Borbély v pozápasovom štúdiu na RTVS.

Slovenského reprezentanta nepremenené šance mrzeli.

„Mohol som to riešiť inak, hnevá ma to. Konečný výsledok je pre nás krutý. Za predvedený výkon sa však nemusí hanbiť. Proti silnému Liverpoolu sme nezaparkovali autobus, hrali sme aktívne,“ reagoval Haraslín.

Odveta osemfinále je na programe 14. marca na Anfielde.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #futbal #Sparta Praha #Lukáš Haraslín