Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto Liverpoolu traktory a hnoj na ceste! Sparte i UEFA komplikujú situáciu rozhnevaní poľnohospodári

Stovežatá Praha sa chystá na veľký futbalový večer.

07.03.2024 13:02
Sparta Liverpool Foto:
Traktory v blízkosti pražskej Letnej pred zápasom Sparta - Liverpool.
debata

Na Letnej sa totiž od 18.45 v prvom zápase osemfinále Európskej ligy predstaví Liverpool (prenos vysiela RTVS Šport).

Domáci sa tešia na obrovskú výzvu – tá čaká aj na rivala, Slavia hrá od 21.00 na San Sire proti AC Miláno – a chcú mať všetko tip-top.

Zápasový deň nie je len o samotných 90 minútach boja na trávniku. Najmä v európskych pohároch ho sprevádzajú rôzne sprievodné – povinné či dobrovoľné – akcie.

Výnimkou nie je ani dnešok, avšak vedeniu Sparty komplikujú situáciu poľnohospodári. Podobne ako na Slovensku aj za riekou Morava protestovali proti krokom vlastnej vlády sebe vlastným spôsobom.

SR Senec šport futbal reprezentácia kval. ME tréning BAX Čítajte viac Nejde o peniaze. Hamšíkovi je jasné, či je Calzonovou prioritou Neapol alebo Slovensko

Do centra Prahy sa vybrali na traktoroch. Krúžia po centre hlavného mesta. Protestná trasa vedie okolo štadióna Sparty a poľnohospodári navyše parkujú svoje stroje neďaleko Letnej.

Podľa hovorcu klubu Ondřeja Kasíka komplikujú príjazd zamestnancov Sparty, hráčom pražského klubu, zástupcom Liverpoolu aj UEFA.

"Milí poľnohospodári. Môžem pochopiť, o čo vám ide. Ale vašim jazykom: My máme na štadióne dnes tak trochu žne.

Potrebujeme absolvovať UEFA mítingy a máme veľa práce. Asi by ste tiež nechceli mať pri žatve na ceste k vám zablokovaný vjazd naším klubovým autobusom, nie?" položil rečnícku otázku Kasík na twitteri.

Martin Fabuš Čítajte viac Zažil parádny súboj strelcov, Slovanu vyfúkli titul. Teraz to vylučuje

Podľa českých médií sa do celej situácie vložila aj polícia v snahe zrealizovať duel Sparty s Liverpoolom bez výraznejších komplikácii.

"V deň stretnutia sa koná kľúčová platforma pre organizáciu medzinárodných zápasov, pri ktorých sú prítomní aj zástupcovia Liverpoolu a UEFA.

Museli sme riešiť, že sa zástupcovia Liverpoolu namiesto osobnej schôdzky pripoja online. Komplikácia to je," doplnil Kasík pre sport.cz.

Avšak pred niekoľkými hodinami sa na protest voči pomery neznámy páchateľ rozhodol vysypať hnoj na jednu z hlavných tried v centre Prahy.

Poklady ligy. Ktorí hráči odišli za milióny? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nie je to pravidlo, no aj zo slovenskej ligy...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #AC Sparta Praha