Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vezmite si pero, papier a píšte si! Španieli čistia žalúdok mladíkom po prehre so Slovákmi

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov si užíva jedno z najväčších víťazstiev v ére samostatnosti.

22.03.2024 09:51
Španielsko - Slovensko 21 Foto:
Slovenský útočník Timotej Jambor oslavuje gól do siete Španielska pri výhre reprezentácie do 21 rokov v pomere 2:0.
debata (2)

Zverenci Jaroslava Kentoša včera zdolali v Jereze domácu reprezentáciu v prípravnom stretnutí 2:0. Gólovo sa presadili Timotej Jambor a Adrián Kaprálik.

"Domáci tlačili, držali loptu, ale za 90 minút boli málo nebezpeční. Potrebujú sa zlepšiť, takto to na majstrovstvách Európy nepôjde.

Pri všetkom rešpekte – Slovensko nepatrí k mužstvám, ktoré majú najvyšší level," napísal denník AS.

Domáci kouč Santi Denia oslavoval jubilejný dvojstý zápas na lavičke španielskych národných výberov. Avšak zverenci Jaroslava Kentoša mu radosť pokazili.

"Bol to veľmi náročný zápas z hľadiska fyzických síl. Z našich skúseností sme vedeli, že proti Španielsku budeme hrať veľkú časť zápasu v defenzíve a preto sme museli byť v tejto fáze hry precízni.

Hlavne prvý polčas spĺňal veľmi dobré kritéria, pričom sme si vypracovali aj v ofenzíve zaujímavé šance.

V druhom polčase súper prestriedal celú jedenástku, zatlačil nás hlbšie do bloku a bolo cítiť, že mali navrch aj pokiaľ ide o fyzické sily.

Sme preto radi, že sa nám podarilo streliť druhý gól a doviesť tento zápas do víťazného konca. Mrzia nás však dve zranenia Sebastiána Nebylu a Nicolasa Šikulu, ktorých sme museli striedať,“ povedal Kentoš pre stránku zväzu.

Skóre otvoril v prvom polčase po obrovskej chybe defenzívy Timotej Jambor. V druhom dejstve sa- taktiež krížnou strelou – presadil jeho niekdajší spoluhráč zo Žiliny Adrián Kaprálik.

"Veľmi sa tešíme z tohto víťazstva. Len sotva je niečo ťažšie než hrať proti Španielsku u nich doma. Celý týždeň sme sa pripravovali na tento zápas.

Vedeli sme, ako chceme hrať a do bodky sa nám to podarilo preniesť do výkonu na ihrisku. Počkali sme si na svoje príležitosti, ktorých síce veľa nebolo, ale boli sme efektívni.

Vzadu sme bojovali jeden za druhého a nakoniec sme to ubránili na nulu,“ tešil sa Jambor.

Kým jeden tím sa raduje, druhý lamentuje. Španieli pred domácimi priaznivcami nepresvedčili, na čo upozornil aj denník Marca.

Jeden zo strelcov gólu do siete Rumunska Adrián Kaprálik. Čítajte viac Fantázia, chlapci! Slovenskí mladíci vyhrali v Španielsku

"Vezmite si pero, papier a píšte si. Poučte sa z chýb. Takýto výkon bude znamenať, že opustíme Euro 2025 na Slovensku predčasne.

Ponúkli sme súperovi úvodný gól a Jambor darček s radosťou prijal. Neboli sme dostatočne rýchli ani presný. A ak sme niečo vymysleli, skvelý brankár Ľubomír Belko bol proti," doplnil denník Marca.

Španielsky kouč Denia pochválil slovenský tím a našiel hneď niekoľko chýb v prejave svojho tímu.

„Nemyslím si, že nám chýbala rýchlosť alebo chuť. Zabrzdila nás zbytočná chyba pri prvom góle. Musíme sa zlepšiť,“ doplnil Denia.

Poklady ligy. Ktorí hráči odišli za milióny? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nie je to pravidlo, no aj zo slovenskej ligy...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov #Timotej Jambor #Adrián Kaprálik