Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čavričov kamarát dávno vedel, že na zraz nepríde. Srb vraj netušil, ako má reagovať a čo povedať médiám

Srbi Aleksandar Čavrič a Boris Sekulič svojho času spolu pôsobili v Slovane Bratislava. Prvý menovaný nedávno dostal slovenské občianstvo, druhý ho má už dávnejšie a má za sebou aj debut v slovenskej reprezentácii.

21.03.2024 17:50
22. Aleksandar Čavrič Foto: ,
Aleksandar Čavrič.
debata (1)

Vedenie národného tímu sa rozhodol, že na zápasy proti Rakúsku a Nórsku povolá Čavriča. Lenže v deň, keď sa hráči začali schádzať, rýchlonohý útočník neprišiel. Japonský klub Kašima, kde je momentálne na hosťovaní, mu totiž naznačil, že to nie je vhodné.

Sekulič pre Nový Čas potvrdil, že Čavrič bol zo situácie, do ktorej sa dostal, pomaly zúfalý. O všetkom vraj vedel vopred.

„Je to môj veľmi dobrý kamarát, s ktorým som v pravidelnom kontakte. Rozprávali sme sa spolu minulý týždeň. Dopredu som teda vedel, čo sa stane,“ prezradil.

„Sám nevedel, čo má urobiť a vôbec povedať do médií. Rozprával sa so zväzovým prezidentom Jánom Kováčikom, uvedomuje si, že veľa ľudí pracovalo na získaní jeho občianstva, preto ho vzniknutá situácia veľmi mrzí,“ objasňuje jeho kamarát Sekulič, ktorý hral donedávna v americkej MLS a teraz je v Poľsku.

Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Čítajte viac Kauza Čavrič: Prečo ho Calzona nominoval, keď nechcel prísť? Šéf zväzu to vysvetlil

Sekulič tiež prezradil, že Čavrič má v Japonsku s Kašimou Antlers víziu trojročnej spolupráce, ktorú by rád dodržal. Aj preto radšej zostal na ďalekom východe.

"Problém bol v tom, že sa rozprával s trénerom i so športovým riaditeľom, ktorí by neboli spokojní, ak by išiel na Euro, lebo potom by aj s prípravou vynechal minimálne desať zápasov, pričom v ďalších dueloch by jeho výkonnosť ovplyvnil ešte aj výrazný časový posun.

Nehovoriac o tom, že máva problémy so zraneniami, ktoré by sa mu mohli kvôli únave vrátiť," vysvetlil situáciu svojho krajana Sekulič.

Prezident SFZ Kováčik však vidí situáciu takto:

"Počas telefonického rozhovoru s Aleksandarom som nenadobudol pocit, že je definitívne rozhodnutý na marcový zraz neprísť. Okrem iného sme týmto chceli dať najavo, že sme mu dali možnosť byť súčasť reprezentácie hneď, ako to bolo legislatívne možné.

Tomáš Rigo Čítajte viac Z ničoho sa nepo.... Česi sú zo Slováka v šoku, Calzona má vraj v rukách pre Euro nového Hamšíka

Ak by v nej nebol, logicky by prišli otázky prečo v nej nie je a načo sme mu teda pomáhali s občianstvom,“ povedal Kováčik pred denník Šport.

O téme Čavrič sme sa pred pár dňami zhovárali aj s Ľubomírom Moravčíkom…

"Čavričovi rozumiem, majstrovstvá Európy sú síce krásna vec, ale on hrá o svoju budúcnosť. Po kariére ho čaká ďalších 30 či 40 rokov života. Ak si to teraz pokazí, potom mu zostanú len oči pre plač.

A ešte jedna vec – Aleksandar je Srb. Preňho zrejme nie je slovenský dres takou srdcovou záležitosťou ako pre nás," povedal pre Športweb legendárny špílmacher.

Prečítajte si celý rozhovor…

Ľubomír Moravčík Čítajte viac Moravčík: Keď si predstavím, čo som mohol mať... Sprostý som bol! Čavriča čaká 40 rokov života, zamyslime sa a nelámme nad ním palicu
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Sekulič #Aleksandar Čavrič