Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crvena Zvezda túži po miliónoch eur od Gazpromu. V sobotu nastúpi v Belehrade proti Zenitu Petrohrad

Iba dva dni po prípravnom reprezentačný súboj medzi Ruskom a Srbskom sa v sobotu odohrá v Belehrade stretnutie medzi Crvenou Zvezdou a Zenitom Petrohrad.

22.03.2024 19:12
Aleksandar Pešič Foto:
Crvena Zvezda je jediným klubom v Európe, ktorý má na dresoch ruského sponzora Gazprom (na snímke Aleksandar Pešič).
debata

Okrem futbalu a športového aspektu má zápas pre vedenie srbského klubu aj dôležitý obchodný aspekt. Podľa portálu kurir.rs budú lídri Crvenej Zvezdy hostiť aj početnú delegáciu Zenitu, ako aj ropného giganta Gazprom.

Obe strany by tak mali sobotňajšie stretnutie využiť aj na zlepšenie obchodnej spolupráce, pretože v júni vyprší sponzorská zmluva Gazpromu s belehradským klubom.

Slovensko - Island 16 Čítajte viac Calzonov tvrdý odkaz Čavričovi: Kto nechce, nech zostane doma. Bojovať za Slovensko chce gule

Crvena Zveda dostáva od ruského plynárenského giganta 5 miliónov eur ročne a podľa srbských médií je isté, že nová dohoda bude finančne ešte štedrejšia. „Pretože v uplynulých dvoch rokoch, keď boli zavedené sankcie proti Rusku, červeno-bieli boli jediným obchodnými partnermi, ktorí robili reklamu Gazpromu v Európe. Rusi to vedia, rešpektujú a oceňujú,“ napísal kurir.rs.

Crvena Zvezda a Gazprom predĺžili naposledy zmluvu v roku 2022 na dva roky. Gazprom je pritom hlavným sponzorom klubu už od roku 2010 a zakaždým bola finančná podpora zo strany Rusov štedrejšia.

Okrem podpory prvého tímu rozširovali tím z Belehradu a Petrohradu svoje partnerstvá aj v rozvoji mládežníckeho futbalu a účasti srbského klubu v priateľských zápasoch so srbskými mužstvami.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zenit Petrohrad #Crvena Zvezda Belehrad