Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vec národného záujmu: Po 70 rokoch menia Nemci sponzora dresov, kritika od ministra

Koniec jedného z najdlhších sponzorských partnerstiev v histórii športu skončí. Po vyše 70 rokoch už nebude na dresoch nemeckej futbalovej reprezentácie vyobrazené logo domáceho odevného gigantu, spoločnosti Adidas.

22.03.2024 11:31
Thomas Muller Foto:
Mnohí fanúšikovia si tradičný nemecký reprezentačný dres bez troch pruhov nevedia predstaviť (na snímke Thomas Müller).
debata (1)

Podľa informácií Handelsblattu má americký výrobca športových potrieb Nike od roku 2027 platiť sa za zmluvu s Nemeckou futbalovou federáciou (DFB) viac ako 100 miliónov eur ročne.

To by znamenalo, že Nike výrazne preplatila sumu predchádzajúceho kontraktu s konkurenčným Adidasom, ktorá nemeckému futbalu platí do roku 2026 približne 50 miliónov eur ročne.

06. Robinho Čítajte viac Unikal pred väzením, spravodlivosť ho dobehla. Ikonu Brazílie zatkli, za znásilnenie skončí v base

DFB oznámila nečkanú zmenu hlavného sponzora vo štvrtok, ale nespresnila výšku dlhodobého kontraktu. Vo vyhlásení uviedla, že prijala zďaleka najlepšiu ekonomickú ponuku.

Zmena dodávateľa vyvolala vlnu kritiku medzi nemeckými fanúšikmi a vyjadril sa k nej aj nemecký minister hospodárstva Roberta Habecka.

Petr Rada Čítajte viac Ty zúfalý cigán! Drakonický trest za rasizmus pre bývalého reprezentačného trénera Česka

„Neviem si predstaviť nemecký dres bez troch pruhov. Adidas a čierno-červeno-zlaté farby pre mňa vždy patrili k sebe. Je to kúsok nemeckej identity. Rád by som videl trochu viac vlastenectva v tejto záležitosti,“ povedal Habeck pre nemecké médiá.

Zmenou hlavného sponzora sa ukončí viac ako 70-ročné partnerstvo medzi DFB a Adidasom. Nemecký výrobca športového oblečenia a obuvi bol pri zisku všetkých štyroch titulov majstra sveta a troch titulov majstrov Európy. Nová spolupráca s Nike má trvať až do roku 2034.

Najlepšie zarábajúce kluby na svete + SLOVAN Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčka a príjmov najlepšie zarábajúcich...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Nike #Adidas #nemeckí futbalisti #Nemecký futbalový zväz