Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikal pred väzením, spravodlivosť ho dobehla. Ikonu Brazílie zatkli, za znásilnenie skončí v base

Už žiadne výhovorky a unikanie trestu. Hviezda brazílskeho futbalu Robinho musí ísť na deväť rokov do väzenia.

22.03.2024 09:01
06. Robinho Foto:
Robinho v časoch najväčšej slávy v drese Realu Madrid.
debata

Rovnako ako nedávno jeho bývalý spoluhráč z národného tímu Dani Alves, aj Robinho bude pykať za násilný sexuálny čin voči žene.

Brazílska polícia vo štvrtok zatkla bývalého reprezentanta Robinha v jeho dome v meste Santos. 40-ročný bývalý futbalista sa ešte musel podrobiť lekárskemu vyšetreniu.

Pripomeňme si, že Robinho bol po prvýkrát odsúdený v Taliansku za hromadné znásilnenie dievčaťa z Albánska. Robinho a päť mužov znásilnilo v roku 2013 ženu na diskotéke v Miláne.

Pred spáchaním zločinu vtedy 23-ročnú ženu najskôr opili a potom ju zneužili. Hráčov právnik po rozsudku v Taliansku oznámil, že sa proti prvostupňovému verdiktu odvolá, no súd jeho žiadosť zamietol.

Vladimír Janočko Čítajte viac Pod Alpami nemal páru, Owen mu pokazil radosť: Bol som nepredajný, kariéra mohla byť krajšia

Pre bývalú hviezdu Realu Madrid, Manchestru City či AC Miláno, ktorá v tom čase žila v Brazílii, však verdikt nemal veľký význam.

Talianska justícia požiadala brazílske úrady o vydanie Robinha. Tento proces bol však zastavený hneď na začiatku, pretože brazílska ústava zakazuje vydávanie jej občanov.

Jeden zo strelcov gólu do siete Rumunska Adrián Kaprálik. Čítajte viac Fantázia, chlapci! Slovenskí mladíci vyhrali v Španielsku

Tento týždeň však vyniesol verdikt nad Robinhom aj súd v Brazílii. Robinho sa tak už nevyhne spravodlivému trestu. Súd rozhodol, že bývalý reprezentant si musí odpykať deväťročný trest väzenia vo svojej krajine.

Krátko pred jeho vynesením ho podporil aj brazílsky prezident Lula. „Každý, kto sa dopustí znásilnenia, musí byť uväznený. Znásilnenie je neodpustiteľný zločin, takže tí, ktorí ho spáchali, musia byť odsúdení. Robinho už v Taliansku odsúdili, mal by si tu odpykať trest odňatia slobody a tu by mal byť aj odsúdený.“

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
debata chyba
Viac na túto tému: #brazílska futbalová reprezentácia #Robinho #brazílski futbalisti