Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikol policajnej razii, pral špinavé peniaze? Bývalý šéf španielskeho futbalu má po bozku ešte väčší problém

Polícia v Madride vydala zatykač na niekdajšieho prezidenta Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Luisa Rubialesa v súvislosti s vyšetrovaním korupcie a prania špinavých peňazí.

21.03.2024 16:04
799388029 Foto:
Luis Rubiales v akcii pri bozkávaní Jenni Hermosovej.
debata

K zadržaniu príde po jeho návrate zo zahraničia. Rubiales by sa mal podľa svojho právnika vrátiť z Dominikánskej republiky 6. apríla.

Orgány činné v trestnom konaní v stredu zatkli šesť osôb, ale Rubiales medzi nimi nebol. Vyšetrovanie sa týka podozrenia z finančných podvodov v súvislosti s presunutím španielskeho Superpohára do Saudskej Arábie.

Polícia prehľadala hlavné sídlo RFEF neďaleko Madridu aj Rubialesovu rezidenciu v Granade. Niekdajší šéf španielskeho futbalu doma počas razie nebol.

Tomáš Rigo Čítajte viac Z ničoho sa nepo.... Česi sú zo Slováka v šoku, Calzona má vraj v rukách pre Euro nového Hamšíka

Rubiales odstúpil z čela RFEF v septembri po afére z MS žien, keď na ústa pobozkal reprezentantku Jennifer Hermosovú.

Vo funkcii prezidenta federácie bol od mája 2019 a práve počas jeho pôsobenia sa španielsky Superpohár presunul do Saudskej Arábie.

V rámci zmluvy má RFEF každý rok zarobiť 40 miliónov eur. Vyšetrovanie dohody sa začalo po tom, ako v roku 2022 unikla zvuková nahrávka, na ktorej sa o miliónových províziách rozprávali Rubiales a bývalý reprezentant Gerard Pique.

Bývanie s krokodílom. Pozrite si Kloppovu vilu Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Vila Jürgena Kloppa na Malorke s rozľahlým...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Rubiales #Jennifer Hermosová