Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do kauzy o neuznanom góle sa vložil šéf Barcelony. V hre je opakovanie El Clásica

Nedeľné dramatické El Clásico medzi Realom Madrid a Barcelonou sa záverečným hvizdom zdá sa ani zďaleka neskončilo.

22.04.2024 17:30
Joan Laporta Foto:
Prezident FC Barcelona Joan Laporta.
debata (1)

Prezident Barcelony Joan Laporta chce detailne preskúmať kontroverzný moment, keď jeho tím možno strelil regulárny gól, a nevylučuje žiadosť o opakovanie zápasu. Real Madrid nakoniec doma vyhral 3:2 a pred najväčším rivalom má na čele La Ligy jedenásťbodový náskok.

Terčom mnohých diskusii a výmeny názorov aj u fanúšikov na sociálnych sieťach je situácia z 27. minúty za stavu 1:1. Hosťujúci Lamine Yamal zatočil center na prednú žrď, brankár Realu Andrij Lunin podľa hráčov aj vedenie Barcelony vyrážal loptu už za bránkovou čiarou.

Z niektorých televíznych záberov sa môže zdať, že lopta naozaj čiaru prešla. No hlavný rozhodca aj systém VAR sa zhodli, že nie. A svet sa čuduje, že v jednej z najkvalitnejších futbalových súťaží na planéte neexistuje technológia bránkovej čiary.

Milan Škriniar Čítajte viac Nespokojnosť trénera a predčasný koniec? Francúzsky L'Equipe referuje, že PSG hľadá náhradu za Škriniar

„Chápem náročnosť, ktorej čelia rozhodcovia, ale práve preto existujú nástroje ako VAR, ktoré by mali napomôcť tomu, aby súťaž bola spravodlivejšia. Nie naopak,“ cituje web Barcelony svojho prezidenta Joana Laportu.

Podľa neho došlo v nedeľnom El Clásicu k niekoľkým sporným momentom. „Ale medzi všetkými je jeden, ktorý je kľúčový a možno zmenil výsledok. Okamžite požiadame o komplexné zhromaždenie záberov a zvukových záznamov komunikácie medzi rozhodcami,“ skonštatoval prvý muž Barcelony.

Ťažko odhadnúť, ako dlho môže dodanie spomínaných materiálov trvať a či ich vôbec Barcelona do svojich rúk dostane. A čo nastane po tom, keď sa katalánsky gigant naozaj presvedčí o tom, že bol počas zápasu poškodený.

Podnikneme všetky dostupné opatrenia, aby sme situáciu zvrátili. Pokiaľ sa potvrdí, že išlo o regulárny gól, nespochybňujeme žiadosť o opakovanie zápasu, rovnako ako sa to stalo nedávno v Belgicku," pripomenul Laporta zápas Anderlechtu s Genkom, ktorý sa kvôli chybe rozhodcov mal opakovať, ale belgický Športový arbitrážny súd nakoniec rozhodol, že víťazstvo Anderlechtu 2:1 bude platiť.

„Na záver chcem zdôrazniť, že napriek tomu, že sa zameriavame na tento incident, nesúhlasíme ani s ďalšími vecami, ku ktorým počas zápasu prišlo a mohli byť preskúmané pomocou VARu,“ uviedol Laporta s tým, že nikdy nebol obhajcom systému VAR vo futbale.

Ferencváros Čítajte viac Ruský kapitál v maďarskom veľkoklube. Ferencváros šokuje menom hlavného sponzora

„Domnievam sa, že v podobe, v akej je aplikovaný, berie futbalu spontánnosť. Keď ho už ale máme, používajme ho, aby sme sa vyvarovali chýb, ktoré môžu viesť k nespravodlivým rozhodnutiam,“ dodal prezident FC Barcelona.

Zatiaľ čo anglická Premier League technológiu bránkovej čiary má, La Liga ňou nedisponuje. Pritom ide o vcelku jednoduché zariadenie, ktoré meria priestor bránkovej čiary a v prípade, ak k nemu príde, rozhodcovi zavibrujú hodinky na ruke.

Martin Braithwaite patrí k najbohatším futbalistom Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Hrá v druhej lige a jeho najväčším úspechom je...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico