Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákom sa môže podariť, čo nikdy doteraz. Bude Tehelné pole na Island vypredané?

Slovenskí futbalisti budú vo štvrtok v Bratislave bojovať o postup na tretí európsky šampionát v histórii.

13.11.2023 14:27
14. Luxembursko vs. Slovensko Foto: ,
Slovenskí futbalisti.
debata

Na Tehelnom poli im na to v súboji proti Islandu stačí bod, ale oslavy si chcú užiť s fanúšikmi po víťaznom dueli. Útočník Lukáš Haraslín poznamenal, že to bude ťažký zápas najmä po psychickej stránke.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ na uplynulom zraze Slovákov chýbal pre zranenie. Od začiatku novembra sa však vrátil do zostavy svojho klubu Sparty Praha.

Odohral 9 minút v ligovom derby proti Bohemians, 32 minút v Európskej lige na pôde Glasgowa Rangers a počas uplynulého víkendu už nastúpil na 62 minút v základnej zostave Sparty v súboji proti Ostrave.

Slovenské futbalové skvosty Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Futbalové štadióny. V posledných rokoch ich...

„Cítim sa už dobre, prospel mi oddych, ktorý som mal. Liečil som sa dlhšie, ale napokon sa to ako tak urýchlilo. Ale svalové zranenie nemožno podceňovať. Výsledky som však už mal v poriadku,“ povedal Haraslín.

Slovenský útočník je aj napriek absencii stále najproduktívnejší hráč českej ligy. "Som rád, že sa darí nielen mne, ale aj klubu.

Tak ako sme mali problémy vlani, tak teraz dominujeme, ale aj Slavia má formu. Všetko je otvorené, ale ťažšie zápasy zvládame so Slaviou najlepšie. Čaká nás ešte veľa kôl."

haraslín Čítajte viac Neplačte! Haraslín sa vysmieval súperovi, Slovák vyvolal v Česku potýčku

V prípade zisku bodu by slovenskí futbalisti vybojovali postup na Euro po prvý raz na domácej pôde. Na remízu však podľa Haraslína určite hrať nebudú:

"Nepozeráme na to, že nám stačí bod. Hrá sa v najbližšom dvojzápase o šesť bodov a chceme získať všetky. Máme možnosť po prvý raz získať postup na Slovensku a bolo by to krásne.

Musíme sa dobre nastaviť. Nielen ja, ale aj klub a reprezentácia chce uspieť v každom zápase. Áno, stačí nám bod, ale určite nebudeme hrať na remízu. Netreba predbiehať, musíme sa sústrediť na štvrtok."

Proti Islandu v polovici júna Haraslín nehral, aj vtedy ho zastavilo zranenie. "Zápas som analyzoval v televízii. Súper je ťažký, Island doma hral dobre a nečaká nás nič ľahké ani teraz.

818353739 Čítajte viac Boženík vyladil streleckú formu pred repre. Slovenský útočník vyrovnával skóre z neľahkej pozície

Ale urobíme všetko pre to, aby sme to zvládli. Tlak bude na nás, ale sme skúsení a musíme si s tým poradiť. Pevne verím, že to zvládneme mentálne i fyzicky."

Na Tehelnom poli by malo byť vypredané, do pondelkového poludnia predali 19.096 vstupeniek a v predaji je ich už len 500. Spustí sa však aj predaj do sektoru hostí, keďže Islanďania o vstupenky neprejavili záujem.

„Opäť sme získali na našu stranu fanúšikov. Lepšie sa hrá pred plným publikom a verím, že to spolu budeme môcť osláviť,“ uzavrel Haraslín.

debata chyba