Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vzťahy nemohli byť horšie. Donovan prezradil, čo povedal legendárnemu Klinsmannovi, ktorý ho odmietol zobrať na MS

Americký futbalista Landon Donovan a bývalý tréner reprezentácie USA Jürgen Klinsmann nikdy nemali ideálne vzťahy.

11.11.2023 12:30
237625017 Foto:
Landon Donovan a Jürgen Klinsmann počas kvalifikačného zápasu v roku 2013.
debata

Pohár zo strany najväčšej americkej hviezdy pretiekol, keď ho Nemec vynechal z nominácie na majstrovstvá sveta v Brazílii, ktoré sa konali v roku 2014.

Aj keď odvtedy už viackrát obaja zakopali vojnovú sekeru, Donovan v nedávnom rozhovore uviedol, že ich medziľudské a profesionálne vzťahy v tom období nemohli byť horšie.

FC Bayern Mníchov 1. FC Saarbrücken Čítajte viac To nie je možné, kričal komentátor. Bayern si ušil z hanby kabát, treťoligista chce na oslavy deň voľna

Prezradil aj to, ako od srdca povedal svoj názor nemeckému trénerovi. „Vravel som mu: Na majstrovstvá sveta zoberieš hráčov, ktorí už nikdy nebudú hrať za USA, ktorí už možno nikdy nenavštívia Spojené štáty a ktorí majú úplne v p**i, čo bude s americkým futbalom po turnaji.“

Mnohých vtedajšie rozhodnutie Klinsmanna prekvapilo. Aj sám nemecký tréner priznal, že nezobrať Donovana do Brazílie bolo jedno z najťažších rozhodnutí jeho trénerskej kariéry.

Jürgen Klinsmann Čítajte viac Populárny Klinsi má po troch rokoch prácu. Namieril si to do Ázie

„Bolo veľmi ťažké povedať hráčovi ako on, že sa nezmestil do nominácie. Ja jednoducho vidím pár hráčov pred ním,“ vysvetľoval svoj výber na brazílsky svetový šampionát.

Napätý vzťah medzi nimi ovplyvnila aj ich spolupráca v Bayerne Mníchov. Klinsmann, ktorý bol vtedy trénerom bavorského celku, si v roku 2008 vyžiadal Donovana na hosťovanie.

Lionel Messi Čítajte viac Messimánia potvrdená v číslach. V americkej MLS padol divácky rekord

Američan, ktorý v tom čase pôsobil v tíme Los Angeles Galaxy, však v Bayerne vôbec nepresvedčil a nemecký klub sa rozhodol jeho hosťovanie nepredĺžiť.

Ronaldova Georgina žiari v konzervatívnej Arábii Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Jej manžel žiari na trávniku, skóroval aj...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #majstrovstvá sveta #Landon Donovan #Jürgen Klinsmann