Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé správy z Arábie! Slováci vyhrali skupinu a postúpili do osemfinále MS

Slovenskí reprezentanti v malom futbale vyhrali v záverečnom zápase skupinovej fázy MS nad Francúzskom 2:1 a postúpili do osemfinále.

31.10.2023 17:57
malý futbal Slovensko Foto:
Reprezentanti Slovenska v malom futbale.
debata (1)

Na šampionáte v Spojených arabských emirátoch obsadili v F-skupine prvé miesto, vo vyraďovacej fáze ich čaká Čierna Hora.

Slovákov poslal do vedenia v tretej minúte Adam Bombicz, keď si poradil na hranici pokutového územia s dvoma protihráčmi. O vyrovnanie sa postaral sedem minút pred koncom zápasu Giovanni Calandrau, na jeho presný zásah však odpovedal vzápätí Tomáš Mikluš.

SR Bratislava futbal šport FL príprava kozák Čítajte viac Návrat známeho mena. Košičanov povedie syn trénerskej legendy

Slovensko v prvom stretnutí na šampionáte zdolalo Albánsko 2:0, následne podľahlo Anglicku 2:3. Duel s Čiernou Horou ho čaká v stredu o 18.30 SEČ.

Druhé postupové miesto si vybojovali Angličania na úkor Francúzska. Pred tretím kolom skupinovej fázy mali oba tímy zhodne po štyri body, Anglicko získalo jeden za bezgólovú remízu s Albánskom. To vybojovalo jediný bod na turnaji a obsadilo v skupine poslednú štvrtú priečku.

MS v malom futbale – SAE

F-skupina

SLOVENSKO – Francúzsko 2:1 (1:0)
Góly: 3. Bombicz, 44. Mikluš – 43. Calandrau

Slovensko: Feriančik – Juhás, Antol, Kis, Javnický, Mikluš, Blažej, Marušinec, Beliš, Repa, Kuhajdík, Bombicz, Böhmer, Jurkemik

Branislav Škorec, tréner SR: „Zápas hodnotím pozitívne, keďže hráči k tomu pristúpili zodpovedne. Som rád, že aj keď sme podľa mňa s Anglickom neodohrali zlý zápas, ale prehrali sme, tak sme teraz dokázali nad Francúzskom zvíťaziť. Záverečných 15 minút bolo náročných. Síce sme inkasovali gól na 1:1, ale po nacvičenej akcii sme išli ihneď znovu do vedenia. Dnes asi celú noc nebudem spať, aby som čo najlepšie naštudoval hru Čiernej Hory a boli sme dobre pripravení.“

Erik Feriančik, brankár SR: „Podali sme bojovný výkon. Bol to zrejme môj najlepší výkon v kariére vzhľadom na jeho význam a fakt, že sme na majstrovstvách sveta. V záverečných minútach som veľmi dúfal, že to zvládneme a ukopeme to do úspešného konca. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #MS v malom futbale