Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS v malom futbale: Slováci si skomplikovali postup. Angličania rozhodli gólom v nadstavení

Slovenskí reprezentanti v malom futbale neuspeli vo svojom druhom dueli na MS v Spojených arabských emirátoch. V súboji s Anglickom prehrali 2:3 a klesli na tretiu priečku tabuľky.

29.10.2023 20:57
Slovenská reprezentácia v malom futbale. Foto:
Po víťazstve v prvom súboji na MS zaznamenala slovenská reprezentácia v tom druhom nešťastnú prehru.
debata

O postup do osemfinále budú bojovať v záverečnom zápase základnej F-skupiny proti Francúzsku (utorok 31. októbra o 16.45 SEČ). Zo skupiny postúpia prvé dva tímy tabuľky.

Slováci v prvom stretnutí na šampionáte zdolali Albánsko 2:0 a v prípade druhého triumfu by už mali vo vrecku miestenku vo vyraďovačke. Z tlaku v prvom polčase však nič nevyťažili a Angličania sa po ojedinelej šanci ujali vedenia zásluhou Blackwooda.

Malý futbal, Slovensko Čítajte viac Slováci odštartovali šampionát víťazne, na úvod zdolali Albánsko. Ich najbližším súperom bude Anglicko

Vzápätí Jurkemik nastrelil brvno a gól mohla slovenská ekipa oslavovať až po zmene strán v 27. minúte, keď Juhás cez hradbu tiel dostal loptu do siete – 1:1.

O desať minút neskôr pridal druhý gól Bombicz a Slováci mali navyše k dispozícii presilovku po vylúčení Cruza. Záver však nezvládli, keď najskôr Morgan-Griffiths vyrovnal a v nadstavenom čase rozhodol Kuehn o troch bodov pre Anglicko.

MS v malom futbale – SAE
F-skupina:
Slovensko – Anglicko 2:3 (0:1)
Góly: 27. Juhás, 38. Bombicz – 19. Blackwood, 47. Morgan-Griffiths, 50.+2 Kuehn, ČK: 44. Cruz (Angl.)
zostava SR: Feriančik, Pella – Juhás, Antol, Kis, Javnický, Stoch, Mikluš, Blažej, Marušinec, Beliš, Kuhajdík, Böhmer, Gere, Jurkemik

ďalší výsledok F-skupiny:
Francúzsko – Albánsko 3:2

tabuľka:
1. Francúzsko 2 1 1 0 5:4 4
1. Anglicko 2 1 1 0 5:4 4
-----------------------------------
3. Slovensko 2 1 0 1 4:3 3
4. Albánsko 2 0 0 2 2:5 0

debata chyba