Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner vzal prehru s Arménskom na seba

Za to, že slovenskí futbalisti nezvládli piatkový duel v B-skupine kvalifikácie ma ME 2012, keď na pôde Arménska po slabom výkone prehrali 1:3 (1:1), vzal tréner Vladimír Weiss zodpovednosť na seba.

08.10.2010 22:21
Weiss st. Foto:
Vladimír Weiss st.
debata

„Prehru beriem na seba. Gratulujem domácim k zaslúženému víťazstvu, výbornej hre aj úspešnému výsledku. Boli lepším mužstvom, dynamická rýchlosť a kvalita bola na ich strane. Z nášho mužstva sedem či osem hráčov zahralo podpriemerne, s takým výkonom sa nedal dosiahnuť dobrý výsledok. Nerobíme však z toho tragédiu, skupina je ešte otvorená,“ vyhlásil na pozápasovej tlačovej konferencii slovenský kouč, ktorý si za tieto slová vyslúžil potlesk domácich novinárov.

Weiss sa potom vyjadril aj na adresu absencie Martina Škrtela pre ďalší duel. „Okrem neho sme navyše možno prišli aj o zraneného Miňa Stocha, nad ktorého zdravotným stavom visí otáznik. Budeme sa s tým musieť vyrovnať a do utorňajšieho zápasu s Írskom niečo zmeniť. Dal som šancu tým hráčom, ktorým som dal, ale nesplnili to, čo som od nich očakával. Menovať nebudem, to si nechám pre seba, keďže nás čaká ďalší duel.“

Už v utorok 12. 10. nastúpia Slováci v Žiline na štadióne pod Dubňom proti silným „ostrovanom“. „Máme šesť bodov, rovnako ako po troch zápasoch v kvalifikácii MS 2010. Musíme sa vrátiť k tomu, čo nás zdobilo doteraz. V utorok sa budem snažiť postaviť desať zdravých hráčov, ktorí odovzdajú maximum. Budem sa musieť trafiť do zostavy a navyše musím povolať aj niekoho na stopérsky post. A môžete všetci hádať koho…“ skonštatoval 46-ročný lodivod SR. Tým menom by mohol byť Ján Ďurica, obranca ruského Lokomotivu Moskva, ktorý sa v najcennejšom drese nepredstavil od MS 2010.

Slovenský tréner priznal, že do druhého polčasu za vyrovnaného stavu 1:1 poslal svojich zverencov predovšetkým neurobiť chybu. „Stále som im ukazoval, že hráč s číslom 13 si loptu zasekáva na ľavú nohu, robí to podobne ako Robben. Napriek tomu pri druhom inkasovanom góle Zabavník aj Kopúnek opustili priestor. Už keď som videl rozcvičku domácich a ich nákopy, vedel som, že nás čaká náročná úloha,“ dodal Vladimír Weiss st.

debata chyba