Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy som nevidel Macedónčanov hrať tak dobre, tvrdil kouč Weiss

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss pochválil nielen bojovnosť a pevnú vôľu svojich zverencov, ktorý v stretnutí B-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 zdolali Macedónčanov 1:0, ale aj hru súpera. Osemfinalisti nedávnych MS v JAR zvíťazili najtesnejším rozdielom gólom Filipa Hološka z nadstaveného času.

04.09.2010 12:31
Weiss Foto:
Tréner Slovenska Vladimír Weiss.
debata (3)

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo zvládnuť zápas s veľmi nepríjemným súperom. Macedónčania hrali veľmi organizovane, disciplinovane. Takto dobre som ich ešte nevidel hrať,“ pochválil hru súpera 45-ročný slovenský kormidelník a pokračoval v hodnotení duelu: „Vyhrali sme zápas, ktorý sme mohli aj prehrať. Mužstvu dodáva pozitívnu energiu, keď zvíťazí gólom v nadstavenom čase. Stretnutie bolo veľmi emotívne. Podržal nás Mucha a rozhodli sme šťastným gólom Hološka z nadstaveného času. Na druhej strane to odzrkadľuje našu bojovnosť. Nakoniec platilo to, čo som povedal hráčom cez polčasovú prestávku, že takýto zápas treba vydrieť.“

Podľa kouča slovenského výberu rozhodli o osude zápasu tri skutočnosti. Na jednej strane nepremenená stopercentná šanca Gorana Pandeva v 71. min, ktorého vychytal skvelým zákrokom Ján Mucha a na druhej strane nevystriedanie Filipa Hološka, ktorý toho síce veľa nabehal, ale na hrote útoku sa pomerne trápil.

„Striedania vyšli podľa mojich predstáv. Noví hráči priniesli na ihrisko oživenie. Filipovi Hološkovi som veril, že dá gól a to splnil do bodky, takže ma nesklamal a som spokojný s jeho výkonom,“ pochválil útočníka Besiktasu Istanbul Weiss a za ďalší kľúčový moment zápasu označil vylúčenie hosťujúceho Šikova.

Slováci teda splnili očakávania svojich fanúšikov aj papierové predpoklady, ale zahodili množstvo šancí. Napokon si pripísali tri body a v tabuľke sa zaradili na druhé miesto za Rusko, ktoré v piatok triumfovalo v Andorre. „Prvý zápas môže veľa napovedať o celom kvalifikačnom cykle. Keď ho vyhráte, máte dvere otvorené. Keď ho prehráte, tie dvere sa vám v podstate zatvoria. Podľa mňa sa o našom osude v tejto kvalifikácii rozhodne v Macedónsku,“ dodal prognózu tréner seniorského A-mužstva SR.

3 debata chyba