Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weissove starosti: Hrať nemôže Vittek ani Oravec

Kouč futbalistov Slovenska Vladimír Weiss definitívne nemôže v piatkovom úvodnom dueli B-skupiny o postup na majstrovstvá Európy 2012 proti Macedónsku (20.30 h, bratislavské Pasienky) rátať s útočníkmi Róbertom Vittekom a Tomášom Oravcom. Štyridsaťpäťročný lodivod SR oznámil túto nepríjemnú správu na štvrtkovej popoludňajšej tlačovej konferencii.

02.09.2010 14:22
Vladimír Weiss
Tréner slovenských futbalistov Vladimír Weiss.
debata (3)

„Ich zdravotný stav nie je príliš dobrý. Ani jeden z nich s nami ešte netrénuje a zajtra určite nebudú hrať. Momentálne to dokonca vyzerá tak, že nebudú k dispozícii ani na ďalší duel proti Rusku (7. septembra), preto budem musieť výhľadovo na tento súboj ešte niekoho donominovať,“ povedal tréner Vladimír Weiss a na otázku, či by to mohol byť mladý zakončovateľ Dinama Záhreb Jakub Sylvestr, ktorý je v kádri SR „21“, s úsmevom doplnil: „Uvidíme.“

Potešujúci je, naopak, aktuálny stav Mária Pečalku, ktorý sa už pripravuje naplno s mužstvom. „Aj všetci ostatní hráči sú zdraví. Zostavu už viem, mám ju v hlave, no teraz ju, pochopiteľne, neprezradím. Aj vzhľadom na spomenuté problémy však príliš veľa alternatív neexistuje,“ povedal bývalý kouč Artmedie Petržalka a Saturnu Moskovská oblasť, ktorý priviedol Slovensko prvýkrát v histórii na majstrovstvá sveta.

Vzhľadom na absenciu nielen dvojice Vittek – Oravec, ale tiež ďalšieho kanoniera Šestáka, dostane pravdepodobne šancu od úvodu zakončovateľ tureckého Besiktasu Istanbul Filip Hološko. „V tréningovom procese vyzeral výborne. Ja mu verím a on je zasa hráč, ktorý dôveru potrebuje. Je plný elánu, narodila sa mu dcérka. Dúfam, že keď nastúpi, nesklame ma,“ povedal Vladimír Weiss.

Slováci chcú v domácom prostredí na úvod kvalifikácie zabrať naplno, ale uvedomujú si, že proti nim bude stáť skutočne húževnatý a kvalitný súper. „Nečaká nás ľahký zápas, ale keď chceme mať postupové ambície, povinnosť nám velí vyhrať. Je to však kvalifikácia a každý zápas v nej bude ťažký. V Európe už niet slabých súperov, a preto aj k tomuto duelu pristupujeme veľmi vážne. Verím, že hráči podajú optimálny výkon a tri body zostanú doma,“ skonštatoval Weiss a pokračoval: „Macedónsko má vo svojom mužstve niekoľko výborných hráčov, na ktorých si musíme dať pozor. V ostatnom čase dosiahli viacero dobrých výsledkov. Ja však verím, že my máme lepších hráčov a zápas zvládneme. Musíme hrať rozhodne v ofenzíve a veľmi opatrne a rozumne v defenzíve. Necítime sa ako favoriti skupiny, ale ako jedno z mužstiev, ktoré chce postúpiť.“

V augustovom prípravnom dueli proti Chorvátsku sa štadión na Pasienkoch zaplnil len zhruba spolovice. Tréner SR dúfa, že v piatok bude vypredané. „Verím, že ľudia nás prídu povzbudiť, lebo hráči si to zaslúžia. V minulej kvalifikácii sa nám hralo výborne na Slovane pred skvelou kulisou a snáď to tak bude teraz aj na Pasienkoch. Dúfam, že do hľadiska príde viac ľudí ako proti Chorvátsku a budú spokojní s naším výkonom,“ dodal Vladimír Weiss.

3 debata chyba