Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch: Asi musíme byť majstri sveta, aby ľudia prišli

Spokojný s výsledkom, rozčarovaný z poloprázdnych tribún. Stredopoliar Miroslav Stoch, strelec jediného slovenského gólu v zápase s Chorvátskom, si z remízy ťažkú hlavu nerobil. Práve naopak, proti silnému súperovi ju bral s úsmevom na tvári. Ten mu však zamrzol v okamihu, keď prišla reč na návštevu, ktorá zavítala v stredu večer na Pasienky.

13.08.2010 06:11
Slovensko - Chorvátsko, Stoch Foto:
Chorvát Josip Šimunič sa snaží zadržať prenikajúceho Slováka Miroslava Stocha.
debata (38)

„S chalanmi sme sa o tom v šatni rozprávali. Vôbec nás to neteší, že prišlo tak málo ľudí,“ vravel o viac ako šesťtisícovej kulise rýchlonohý hráč Fenerbahce Istanbul. „Na majstrovstvách sveta sme dosiahli pekný úspech a ľudia aj tak chýbali. Čo už máme spraviť?“ položil si otázku odchovanec nitrianskeho futbalu. „Asi musíme byť majstri sveta,“ odpovedal si vzápätí.

Stocha pohoršil aj záver zápasu. Nespokojní fanúšikovia zopárkrát ocenili výkon hráčov piskotom, či dokonca nadávkami. „To sme si naozaj nezaslúžili,“ nesúhlasil s reakciou obecenstva obdivovateľ Cristiana Ronalda či Ronaldinha.

Náladu mu trochu zlepšila až debata o jeho góle.

Stoch patril v zápase k najaktívnejším hráčom. Najprv päť minút pred prestávkou zožal potlesk za vydarenú akciu, aby v 50. minúte otvoril skóre. „Rozmýšľal som, že si hodím loptu do stredu, ale spontánne som si ju prehodil na ľavačku. Som rád, že mi to tam padlo,“ potešil sa bývalý hráč Chelsea Londýn, pre ktorého to bol druhý gól v reprezentačnom drese. Strelil ho po viac ako roku od prvého presného zásahu.

Mladého krídelníka nemrzelo, že už o štyri minúty po tom, ako prekonal chorvátskeho brankára, súper vyrovnal. „Ja remízu beriem. Chorváti majú výborných hráčov, nemohli sme si dovoliť otvoriť hru, lebo by to nedopadlo dobre,“ dodal.

Kvality súpera uznal aj Juraj Kucka. „Boli lepší. Vypracovali sme si nejaké šance, ale máme ešte na čom pracovať,“ hodnotil bojnický rodák, pre ktorého to bolo šieste vystúpenie v drese Slovenska.

Bývalému hráčovi Ružomberka sa približne šesťtisícová návšteva, podobne ako Stochovi, málila. „Som mierne sklamaný, že ľudí neprišlo trochu viac. Verím, že na kvalifikačné zápasy už budú tribúny plnšie,“ dúfa dvadsaťtriročný stredopoliar.

38 debata chyba