Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesták: Nie som jediným hrdinom zápasu

Na slovenskú futbalovú reprezentáciu si konečne "sadlo" aj šťastie. Zverenci trénera Vladimíra Weissa dokázali na Tehelnom poli otočiť zdanlivo stratený súboj 3. skupiny európskej kvalifikácie o postup na MS 2010 proti Poľsku, keď od 70. min prehrávali 0:1. Hostia vyšachovali slovenskú obranu a Smolarek už len doklepával do prázdnej bránky.

16.10.2008 10:23
Slovensko - Poľsko Foto:
Súboj Stanislava Šestáka zo Slovenska s Poliakom Wojtowiakom.
debata

Mužstvo okolo kapitána Róberta Vitteka však napokon našlo vnútornú silu, zabojovalo a v rozpätí niekoľkých desiatok sekúnd akoby vstalo z mŕtvych. Slovákom pomohol brankár “bielo-červených” Artur Boruc, ktorý v 85. min nezachytil jednoduchú loptu a Stanislav Šesták bol v tej chvíli na pravom mieste.

Stredopoliar nemeckého Bochumu už v ďalšej minúte opäť naplno rozjasal slovenských fanúšikov na bratislavskom Tehelnom poli, keď zužitkoval aktivitu striedajúceho Jána Kozáka a na dvakrát aj so šťastím prepasíroval loptu do siete. Výborní diváci, ktorých na tribúny štadióna ŠK Slovan prišlo napokon viac, ako sa očakávalo, po záverečnom hvizde pozorného rozhodcu Layeca vytlieskalo reprezentantov SR a doprialo im nádherný zážitok.

“Nemyslím si, že len ja som hrdinom zápasu. Sú nimi všetci, ktorí boli dnes na ihrisku. Hoci sme prehrávali 0:1 a vyzeralo to s nami biedne, stále sme makali a snažili sme sa ten gólik dať. Potom som bol naozaj dvakrát na správnom mieste, dostal som sa k odrazeným loptám a doklepol som ich do siete,” skonštatoval po zápase 26-ročný ofenzívny stredopoliar Stanislav Šesták, ktorý sa stal v priebehu dvoch minút národným hrdinom. “Som veľmi rád, že sme konečne urobili dobrý výsledok a myslím si, že aj po kvalitnom výkone. Emócie a pocity v závere boli pre všetkých na štadióne fantastické a neopísateľné.”

Vďaka zisku ďalších troch bodov sa Slovensko posunulo v priebežnej tabuľke po štyroch odohratých zápasoch so ziskom 9 bodov na prvú priečku, ktorú mu minimálne do marca 2009 už nikto nevezme. “Sme prví a na dobrej ceste. Myslím si, že kvalifikáciu sme rozohrali výborne a teraz máme čas pred ďalšími zápasmi na kvalitnú prípravu a vylepšovanie našej hry. Jednoznačne sa chceme pobiť o postup,” uviedol tvorca hry SR Marek Sapara, ktorý napriek viróze počas uplynulého víkendu nabehal množstvo kilometrov a bol motorom domáceho tímu.

Fantastickú atmosféru na Tehelnom poli vyzdvihol po dueli aj stopér Ján Ďurica. Napriek ohlásenému bojkotu zo strany fanklubov takmer všetkých popredných slovenských ligových tímov napokon prišlo na tribúny veľké množstvo domácich priaznivcov, ktorí sa nedali zahanbiť poľskými “kibicmi” a vytrvalo povzbudzovali svojich. Po inkasovanom góle síce stíchli, no Šestákove dva presné zásahy znamenali výbuchy radosti a nadšenia.

“Bolo to fantastické divadlo. Aj keď pred zápasom sa hovorilo, že si ľudia nenájdu cestu na štadión, prišli v hojnom počte. My sme ich cítili, celý zápas nás podporovali a hnali dopredu. Aj oni nám určite pomohli v tom, že sme vyhrali 2:1,” vyhlásil obranca ruského Saturnu Moskovská oblasť, ktorý v stredu vytvoril stopérsku dvojicu s Martinom Petrášom.

debata chyba