Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojkot fanúšikov: Zvolili sme nenásilný protest

Futbaloví fanúšikovia Slovana, Trnavy, Žiliny a Košíc považujú celkovú situáciu v slovenskom futbale za vážnu. Ako formu protestu si zvolili bojkot reprezentačných zápasov. V tom najbližšom zavíta na Tehelné pole tím Poľska.

15.10.2008 12:36
Trnava - Slovan, fanúšik Foto:
Futbalový fanúšik a jeho strážca.
debata

„Oficiálne vyhlasujeme bojkot futbalových reprezentačných zápasov dolupodpísaných fanklubov a vyzývame futbalových fanúšikov, aby zvážili účasť na zápase Slovensko – Poľsko. Je na čase, aby široká verejnosť, média a štátne orgány pochopili, že situácia v slovenskom futbale je vážna,“ stojí v úvode oficiálneho stanoviska.

Fanúšikovia vidia hlavnú príčinu situácie vo fungovaní Slo­venského futbalového zväzu. „Pre SFZ nie je problémom národný štadión, korupcia, čudné rozhodcovské výkony, klesajúca úroveň mládeže, nedôstojné podmienky fanúšikov na štadiónoch, zlá organizácia ligových a reprezentačných zápasov, vysoké vstupné nezodpovedajúce podmienkam a pod. Všetky tieto značné problémy sa snaží schovávať za frázy, že fanúšikov z tribún vyháňajú ultras a nie neschopné konanie vedenia SFZ.“

Fankluby pripomenuli, že toto nie je po prvý raz, čo prehovorili. „Snažili sme sa poukázať na daný stav transparentmi počas ligových zápasov, za ktoré disciplinárna komisia SFZ udeľovala desaťtisícové pokuty klubom, ktorých fanúšikovia prejavili vlastný názor. Keďže fankluby nenašli inú nenásilnú formu protestu, zvolili bojkot reprezentačných zápasov. Vieme, že daný bojkot sa dotkne aj samotných hráčov, avšak možno aj oni a ďalší by mali prehovoriť a konať.“ Pod vyhlásenie sa podpísali OZ Belasá Šlachta, Fanklub Spartak Trnava, Fanklub MŠK Žilina, Ultras Košice.

Zväz reagoval na bojkot vyhlásením, aby fanúšikovia na zápas kvalifikácie na MS 2010 s Poľskom predsa len prišli. Rovnako sa vyjadrili tréner Vladimír Weiss a niekoľko hráčov. Ak na ich apely nebude dostatočná reakcia, na tribúnach bude mať prevahu bielo-červená kombinácia.

debata chyba