Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Petráš sa stal koučom dvadsaťjednotky

Novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov sa na najbližšie dva roky stal skúsený odborník Ladislav Petráš. Päťdesiatdeväťročného asistenta kormidelníka A-tímu SR Dušana Galisa vymenoval na uvedený post Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu.

10.01.2006 17:08
debata

Petráš na lavičku 21-tky nastúpil po Jozefovi Bubenkovi, ktorému po skončení neúspešnej kvalifikácie ME tejto vekovej kategórie skončila v decembri zmluva. Prvou skúškou pre bývalého 19-násobného československého reprezentanta bude prípravný medzištátny zápas proti francúzskej 21-tke, ktorý je na programe 28. februára v Toulone.

„Budem sa snažiť skĺbiť povinnosti pri A-tíme a 21-tke tak, aby sme výsledkovo čo najlepšie obstáli,“ povedal po slávnostnom podpise kontraktu L. Petráš, ktorého meno sa v súvislosti s kandidatúrou začalo prvýkrát skloňovať už asi pred polrokom. „Trénerská rada zobrala zrejeme do úvahy, že pri zmenenom formáte kvalifikácie majstrovstiev Európy 21-ročných hráčov, keď sa odohrá len niekoľko stretnutí, budem mať dosť času, aby som sa popri A-čku venoval aj tejto vekovej kategórii. V mojom realizačnom tíme budú asistentmi Karol Brezík a Peter Zelenský, trénerom brankárov bude Miroslav Mentel.“

Z kádra, ktorý mal k dispozícii Bubenko, zostane k dispozícii pre ďalší cyklus iba jeho torzo. „Tak šesť, sedem hráčov, do základu možno iba štyria,“ prízvukoval L. Petráš a uzavrel: „Asistent Zelenský má skvelý prehľad o kandidátoch z druhej ligy, Brezík pracuje v Interi s mladým kolektívom. Do štartu kvalifikácie plánujem jeden, alebo najlepšie dva zrazy v Senci, aby sme vyselektovali 24 až 26 hráčov do reprezentácie. Považujem za logické, že dáme šancu aj mladším ročníkom, napríklad takému Hamšíkovi, ktorý má síce iba 18 rokov, ale výkonnostne patrí už vyššie.“

Petráš po skončení hráčskej kariéry bol dlhoročným asistentom v Interi a má podiel na zisku dvoch majstrovských titulov za čias trénera Bubenka. Ako hlavný kouč viedol pred nástupom k A-reprezentácii Rapid Bratislava.

debata chyba