Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Myslí to vážne? Ruský tréner sa nelichotivo vyjadril o Slovákoch

Ruský šport je momentálne kvôli invázii na Ukrajinu na periférii. Futbalisti, hokejisti a mnoho iných športových odvetví im vystavilo stopku. A tak Rusi musia hľadať náhradné riešenia. Konfrontujú sa s krajinami, ktoré tolerujú ich agresívne správanie voči susednému štátu.

24.11.2022 10:00
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar - ilustračné foto
debata (63)

Tréner ruskej futbalovej reprezentácie Valerij Karpin odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom proti Uzbekistanu. Svojho súpera sa snažil vyzdvihnúť všemožným spôsobom, iných však pritom potopil. Napríklad Slovensko.

Podľa Karpina netreba reprezentáciu Uzbekistanu podceňovať. Nie je podľa neho slabšia ako Slovensko či Slovinsko a možno dokonca aj silnejšia.

Stretnutie sa konalo 20. novembra v v Taškente na štadióne Pakhtakor. Stretnutie sa skončilo nerozhodným výsledkom 0:0.

„Myslíte si, že Uzbekistan je horší alebo slabší ako Slovensko alebo Slovinsko? Ja si to nemyslím. Možno je ešte silnejší. Na ihrisko nastupuje jedenásť futbalistov – Či sú z Cypru, Tadžikistanu, Slovinska či Slovenska, nie je v tom absolútne žiadny rozdiel. Napríklad v Uzbekistane je dosť futbalistov, ktorí hrajú v Európe. Je to tím s európskou mentalitou – nie sú tam žiadne rozdiely,“ povedal Karpin.

10 najväčších prekvapení v histórii MS Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1954: Západné Nemecko - Maďarsko 3:2...
63 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #ruskí futbalisti #Valerij Karpin