Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrali sme proti stene, ktorú sme nevedeli zboriť. Potrebujeme viac pokoja

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona získal vo svojich úvodných dvoch vystúpeniach jeden bod.

26.09.2022 08:45
SR futbal LN C 5. kolo 3. skupina Azerbajdžan... Foto: ,
Tréner Slovenska Francesco Calzona rozdáva pokyny zverencom.
debata (2)

Po prehre s Azerbajdžanom 1:2 zaznamenal v nedeľu v Lige národov remízu 1:1 s Bieloruskom v srbskom meste Bačka Topola.

Bielorusi nastúpili s výrazne defenzívnou taktikou, no taliansky kouč cíti, že jeho mužstvo malo aj tak ukázať viac. "Išli sme akoby proti stene a nedokázali sme ju zboriť.

Gól padol v období, keď sme hrali dobrý futbal. To však bohužiaľ trvalo iba 30 minút. Minutáž, v ktorej predvádzame kvalitu, musíme jednoznačne zvýšiť," skonštatoval tréner Calzona.

SR futbal LN C 5. kolo 3. skupina Azerbajdžan TTX Čítajte viac Talian zatiaľ splynul s davom. Slováci hrajú futbal po záruke

Už pred stretnutím bolo isté, že Slováci nemôžu z C-divízie postúpiť a ani zostúpiť. Realizačné mužstvo sa tak sústredilo predovšetkým na vštiepenie nového herného systému tímu, hoci by si prialo dosiahnuť lepšie výsledky.

"Videl som snahu, videl som u chalanov presvedčenie, že idú správnym smerom. Určite nájdeme tú správnu cestu. Ochota a sústredenie hráčov mi dodávajú spokojnosť.

Budeme pokračovať na našej ceste a v našej práci. Nesmieme teraz dávať dôraz na dosiahnuté výsledky, ale hodnoťme výkon. Ten tu bol, ale dokázali sme ho predvádzať iba obmedzenú dobu. Potrebujeme už iba viac pokoja," žiadal o trpezlivosť Calzona.

Srbsko SR Bielorusko Futbal LN 6. kolo Čítajte viac Napätý tréner, jediná gólová radosť. Slováci proti Bielorusku nepotešili

Do konca kalendárneho roka by Slováci mali odohrať ešte dve stretnutia a kouč vie, na čom treba popracovať.

"Musíme rásť hlavne z taktického hľadiska. Chcem optimalizovať pohyb našich hráčov na ihrisku. V novembri budeme mať dva prípravné zápasy. Prídu aj noví hráči.

V ďalšej kvalifikácii budeme zrejme v žrebe nasadení až v piatom koši. To sme vedeli. Musíme sa stať hlavne kvalitným tímom, inak nebudeme schopní zdolávať ani slabších protivníkov."

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar a Barbora Hrončeková.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona