Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blamáž ním neotriasla: Ja mám pozitívnu náladu, tvrdí tréner Calzona

Slovenská futbalová reprezentácia bude v nedeľňajšom zápase proti Bielorusku bojovať v Lige národov už iba o česť. Z C-divízie nemôže už vypadnúť a ani postúpiť do "béčka".

24.09.2022 18:35
Francesco Calzona. Foto: ,
Francesco Calzona na sobotňajšej tlačovej konferencii pred duelom s Bieloruskom.
debata (5)

Tréner Francesco Calzona si však chce vo svojom druhom vystúpení na lavičke reprezentácie Slovenska pripísať svoj prvý úspech.

Slováci sa môžu ešte v tabuľke 3. skupiny posunúť pred Azerbajdžan na 2. miesto. Duel je na programe v nedeľu 24. septembra o 18.00 SELČ v srbskom meste Bačka Topola.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar porovnal Tarkoviča s Calzonom: Predtým sme ustupovali, teraz...

Calzona vo svojom debute zaznamenal prehru s Azerbajdžanom 1:2. „Po prehre logicky prichádza sklamanie. Zápas sme si však zanalyzovali a videl som nadšenie a optimizmus. Aj ja mám pozitívnu náladu. Chalani si uvedomujú, čo je správna cesta,“ uviedol Calzona na predzápasovej tlačovej konferencii.

Vrátil sa aj k dôvodom prehry. „Azerbajdžan má menej kvalitných hráčov, no dva roky sú spolu ako tím. My sme boli spolu bohužiaľ iba štyri dni,“ popísal príčiny taliansky tréner.

Menšia významová hodnota duelu otvára talianskemu koučovi viaceré možnosti pri tvorbe zostavy. „Výber hráčov na zápas bude ťažký. Po piatom a šiestom tréningu som videl u všetkých transformáciu a veľkú vôľu pracovať. Všetci sú zdraví a vo forme. Uvidíme ešte ako to bude ráno,“ informoval.

Francesco Calzona Dávid Ďuriš Čítajte viac Nezaslúžená prehra. Loptu sme mali 71 percent, obhajoval Calzona

Záverečný súper Slovenska uzatvára tabuľku s dvoma bodmi, no tréner upozorňuje, že tento fakt je mätúci. „Bielorusko je tím, ktorý rastie. V našej skupine mali najviac príležitostí na gól zo všetkých,“ varuje pred ďalším súperom.

No cieľ pred posledným vystúpením v tomto ročníku Ligy národov je jasný: „Chceme vyhrať, pretože dobrý výsledok bude znamenať dôveru a získame aj dva mesiace pokoja. Hlavným cieľom je však hrať dobre,“ dodal Calzona.

Čo treba vedieť o novom trénerovi reprezentácie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Francesco Calzona má 53 rokov a narodil sa v...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Liga národov #Slovensko - Bielorusko #Francesco Calzona