Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka zdieľa pocity z kabíny United. Hovorí pekne o Ronaldovi

Posledné dni boli pre neho veľmi hektické. Napriek tomu si návrat do reprezentácie po pauze zavinenej zranením užíva s úsmevom na tvári.

19.09.2022 19:54
Martin Dúbravka Foto:
Martin Dúbravka.
debata (2)

Brankár Martin Dúbravka (33) v závere letného prestupového obdobia zamieril na ročné hosťovanie z Newcastlu do Manchestru United. „Mám rád výzvy. Svedčí o tom aj moja prezývka,“ povedal „Heco“ slovenským médiám na včerajšom zraze futbalovej reprezentácie v Šamoríne.

Už ste stihli v tom zhone vstrebať zmenu klubu?

Ide to postupne. Posledné dni boli hektické. Zatiaľ som neodohral ani jeden zápas, ale to bude zrejme preto, že som v Manchestri krátko. Na zraz som prišiel v dobrej nálade. Teším sa na spoluprácu s novým reprezentačným trénerom. Budeme spoznávať jeho filozofiu, ktorou sa chce prezentovať. Čaká nás veľa práce, ale tešíme sa na to.

Zvykli ste si už na to, že ste hráčom Manchestru United?

Po piatich rokoch v Newcastli je to zmena. Ide však o hosťovanie, takže sa ešte možno nelúčim. Navyše, mám tam stále skvelé vzťahy. Bude na mne, aby som si vynútil trvalý prestup výkonmi alebo odchytaním dostatočného počtu zápasov. Roky v Newcastli sa nedajú vymazať. V Manchestri zatiaľ nasávam atmosféru. Každý deň v tomto klube je výnimočný. Je to česť, že tam môžem byť.

Ako na vás zapôsobil kouč Ten Hag?

Som tam krátko na to, aby som ho hodnotil. Neprináleží mi to. Bavili sme sa spolu pred podpisom zmluvy i po mojom príchode. Mám z neho príjemné pocity.

Platy futbalistov Manchestru United Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
1. Cristiano Ronaldo - 31 002 667 eur

V čom pociťujete najväčšiu zmenu?

Manchester United je jeden z najväčších klubov na svete. Fanúšikovia sú všade, ich základňa je obrovská, rovnako ako očakávania. Žije to tam futbalom. Verím, že po roku budú spokojné všetky strany a sadneme si k mojej budúcnosti.

Ste prvým Slovákom, ktorý je v jednej kabíne s Cristianom Ronaldom. Aký máte z neho dojem?

Zdieľať kabínu s takýmto hráčom je výnimočné. Je to superhviezda a zároveň príjemný človek. Nemá problém sa s kýmkoľvek porozprávať o hocičom. Nepotrebuje sa prezentovať namyslene.

Bolo náročné opustiť Newcastle?

Neodchádzalo sa mi ľahko. Bol som v komfortnej zóne a vystúpiť z nej je náročné. Očakávania sú veľké. Lenže ja som na seba vždy tlačil a mal veľké ambície. Potvrdzuje to aj moja prezývka. Dávam do toho všetko a možno sa presadím a otvorím dvere ďalším.

Ste jeden z mála hráčov, ktorý má pred sebou nové začiatky v klube aj reprezentácii. Tešíte sa?

U mňa to vždy závisí od pocitu. V oboch začiatkoch prevažujú tie pozitívne. Musím to však ešte spracovať. Teším sa na veľké výzvy – Manchester i nového trénera národného tímu. Čas ukáže, či budeme úspešní. Verím, že áno.

Tréner Francesco Calzona nemá veľa času na skúšanie. Bude to mať o to náročnejšie?

Treba to brať ako fakt. Musíme kouča rýchlo pochopiť a pretaviť jeho filozofiu na ihrisku. Kostra mužstva zostala, prišli noví hráči, nová krv. Sme pripravení. Dúfam, že sa budeme prezentovať na ihrisku tak, ako si to tréner predstavuje.

Futbal, dresy Čítajte viac Nový tréner, nové dresy. Reprezentanti budú odteraz vyzerať takto

Bude pre mužstvo kľúčové, aby zvládlo tieto zápasy s Azerbajdžanom (vo štvrtok o 20.45) a Bieloruskom (v nedeľu o 18.00)?

Nestavajme to do polohy, že hráme iba s Azerbajdžanom a podobne. Aj v minulosti boli zápasy proti takýmto súperom náročné. Nepodceňoval by som žiadne mužstvo na reprezentačnej úrovni. Majú v tíme šikovných hráčov, ktorí sú v zahraničných ligách. Kvalita na našej strane asi je a je len o nás, ako sa budeme prezentovať na ihrisku. Každý z nás má v sebe, že chce vyhrávať.

Trénerom brankárov je Matúš Kozáčik. Pred šiestimi rokmi ste ho vytlačili z postu jednotky národného tímu. Nebojíte sa, že vám to teraz dá v tréningovom procese pocítiť?

Verím, že nie… (úsmev) V minulosti sme sa o tom bavili. Povedal, že by ma ešte mohol stihnúť. Ja som dúfal, že nie. Vravel som mu: Budeš po mne šliapať a vrátiš mi to. Žartujem, teším sa na spoluprácu s Matúšom. Ja i Marek Rodák s ním dobre vychádzame. Dúfam, že sa to nezmení. Vzťahy v národnom tíme sú kamarátske. Matúš je ambiciózny človek. Bol ním ako hráč a teraz sa toho drží aj ako tréner.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti