Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po roku a v dobrej forme. Bénes sa opäť usmieva

Vynikajúci hráč a skvelý talent, ktorý však potrebuje reštart. Týmito slovami nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona komentoval nomináciu Lászlóa Bénesa. Stredopoliar Hamburgu sa do národného tímu vrátil po roku.

18.09.2022 16:37 , aktualizované: 18:27
debata (1)
Prvý tréning Slovákov pod Francescom Calzonom Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Zamyslený Francesco Calzona na prvom tréningu...

V nedeľu bol jedným zo štrnástich hráčov, ktorých Calzona privítal na prvom tréningu pred dvomi stretnutiami Ligy národov proti Azerbajdžanu (štvrtok 22. septembra o 20.45 v Trnave) a s Bieloruskom (nedeľa 25. septembra o 18.00 na neutrálnej pôde v srbskom meste Bačka Topola).

Calzona musel spraviť jednu vynútenú zmenu. Zraneného Ivana Schranza nahradil David Hrnčár zo Slovana Bratislava.

Dvadsaťdeväťročný krídelník Slavie Praha nedohral štvrtkový duel Európskej konferenčnej ligy proti kosovskému timu Balkani (3:2). Ihrisko opustil na nosidlách, má otras mozgu a tiež zranenie krčnej chrbtice. Do konca jesennej časti si už nezahrá.

Video

"Vážim si to, že ma tréner vybral hneď na svoj prvý zraz. Je to nový projekt. Páči sa mi taliansky štýl.

Určite to bude super. Zažil som v Nemecku rôzne kluby, iné štýly či taktiky. Budeme hrať určite inak ako predtým. Teším sa na to," povedal Bénes na nedeľnom brífingu v Šamoríne.

Dvadsaťpäťročný tvorca hry má na konte sedem reprezentačných štartov a jediný gól.

VIDEO: Prvý tréning Calzonu na lavičke slovenskej reprezentácie

Video

V lete prestúpil z Borussie Mönchengladbach, kde ho šesť rokov trápili zranenia a nepresadil sa, do druholigového Hamburgeru SV. V deviatich zápasoch strelil gól a dva pripravil. Navyše, slávny nemecký klub je na prvej priečke v 2. Bundeslige.

„Som rád, že som šiel do Hamburgu. Cítim sa lepšie každým zápasom, hoci to na začiatku nebolo podľa mojich predstáv. Mojou úlohou je ísť v klube na sto percent a prísť v dobrej forme na zraz reprezentácie,“ doplnil Bénes.

Francesco Calzona Čítajte aj Calzonov výber hráčov cez video? Je to ako nepodarená zoznamka

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #László Bénes #slovenskí futbalisti