Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci už vedia, kde privítajú Bielorusov. Môže sa hrať pred divákmi

Slovenskí futbaloví reprezentanti odohrajú záverečný duel skupinovej časti C-divízie Ligy národov 2022/2023 na neutrálnej pôde, v nedeľu 25. septembra (18.00 h) sa stretnú s Bielorusmi v TSC Arene v srbskom meste Bačka Topola.

09.09.2022 13:38
Srbsko SR šport futbal LN 1. kolo C3 Bielorusko... Foto: ,
Radosť slovenských futbalistov.
debata

V júni si oba tímy zmerali sily tiež v Srbsku, ale v Novom Sade.

Podľa riaditeľky medzinárodného a organizačného úseku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Lenky Gazdíkovej však štadión v Novom Sade nezodpovedá najvyšším štandardom a duel by sa musel hrať bez divákov. Preto padla voľba na Bačku Topolu.

Srbsko SR šport futbal LN 1. kolo C3 Bielorusko Slovensko Čítajte aj Slováci začali vydretou výhrou. Rozhodol premiérový strelec

"Domáce stretnutie s Bieloruskom sme mali pôvodne odohrať už v júnovom termíne, ale v dôsledku celosvetovej politickej situácie, ktorá nám neumožnila odohrať zápas s týmto súperom na území Slovenska, sme požiadali zástupcov Bieloruska o výmenu domácich zápasov.

S ich súhlasom tak mohol mať júnový duel oficiálny štatút zápasu na pôde súpera, hoci sa nakoniec tiež odohral na neutrálnej pôde v Novom Sade.

My sme vďaka tejto dohode získali čas na komunikáciu s autoritami a keďže sa politická situácia nezmenila, museli sme požiadať orgány UEFA o odohranie tohto septembrového stretnutia na neutrálnej pôde aj my.

Vďaka spolupráci a komunikácii s UEFA a zástupcami klubu v Bačke Topole sme našli štadión, na ktorom privítame v úlohe hostiteľa súpera z Bieloruska," uviedla Gazdíková na webe SFZ.

Leonid Kučuk Čítajte viac Genocída, odsúdil činy ruských okupantov Bielorus, ktorý viedol aj Ďuricu

Slovensko tak musí zorganizovať zápas proti Bielorusku ako domáci, aj keď sa hrá v Srbsku.

"Musíme sa vysporiadať s veľkým množstvom administratívnych úloh. Vzhľadom na to, že zápas sa nehrá na území Európskej únie, musíme riešiť neštandardné okolnosti v súvislosti s logistikou.

Nemôžeme si dovoliť zaváhanie pri presunoch materiálu a osôb, nechceme nič podceniť. Sme v kontakte s Veľvyslanectvom Slovenskej republiky v Belehrade, ktoré nám pomáha s presunom osôb a materiálu cez hraničné prechody," vysvetlila Gazdíková.

Dodala, že pre fanúšikov sa nič nemení a nečakajú ich obmedzenia súvisiace s ochorením COVID-19. Vstupenky však budú v predaji iba na srbských webových stránkach, SFZ neskôr zverejní bližšie informácie.

Pre slovenských futbalistov bude zápas v Bačke Topole 34. v histórii na neutrálnej pôde, Bielorusov doposiaľ zdolali v troch zo štyroch vzájomných súbojov s celkovým skóre 8:2. Ešte pred duelom v Srbsku sa Slováci predstavia vo štvrtok 22. septembra v Trnave proti Azerbajdžanu.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #bieloruskí futbalisti