Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to futbalový maniak. Hamšík prehovoril o trénerovi reprezentácie

Bývalý kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík je presvedčený, že nastal správny čas vyskúšať zahraničného trénera.

02.09.2022 15:54
2. Odporučil ho Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík odporučil Taliana na post reprezentačného trénera.
debata

Stredopoliar tureckého Trabzonsporu verí, že Talian Francesco Calzona prinesie do slovenského národného tímu nový impulz.

„Keď som videl, že sme odvolali pána trénera Štefana Tarkoviča, tak mi napadol práve Francesco Calzona. Zavolal som pánovi prezidentovi zväzu Jánovi Kováčikovi, či sa mu páči taká myšlienka. Následne som sa ozval aj Francescovi. Všetkým sa tento nápad páčil,“ uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu stránku.

Podľa neho čakajú národný tím náročné reprezentačné zrazy. „Predsa, je to zahraničný tréner a komunikácia bude hrať asi najdôležitejšiu úlohu. Je len dobre, že veľa hráčov hrá alebo hralo v Taliansku a poznajú prácu talianskych trénerov,“ skonštatoval Hamšík.

Počas pôsobenia v SSC Neapol pracoval s Calzonom tri roky. „Je to futbalový maniak, detailista. Myslím si, že mužstvu dá tvar a vyrovnané výkony, čo bol náš najväčší problém. Naše výkony boli ako na hojdačke. Po taktickej stránke urobíme veľký pokrok dopredu,“ tvrdí.

Podľa jeho slov Calzonu oslovila myšlienka viesť Slovensko: „Vidí v mužstve veľký potenciál. Viem, že to neboli jednoduché rokovania, ale som veľmi rad, že je nakoniec oficiálne trénerom Slovenska,“ dodal Hamšík s tým, že by sa rád rozlúčil s národným tímom v priebehu novembra.

Čo treba vedieť o novom trénerovi reprezentácie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Francesco Calzona má 53 rokov a narodil sa v...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona