Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kováčik dostal zelenú, môže rokovať s talianskym kandidátom

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a viceprezident SFZ pre reprezentáciu Karol Belaník dostali zelenú od výkonného výboru, aby mohli rokovať s talianským trénerom Francescom Calzonom.

05.07.2022 14:52
Francesco Calzona Foto:
Asistent SSC Neapol. Francesco Calzona.
debata

S informáciou prišla RTVS. Meno terajšieho asistenta trénera Luciana Spallettiho v SSC Neapol sa skloňovali v súvislosti s uvoľnenou stoličkou kouča slovenskej reprezentácie.

"V najbližších dňoch budeme s kandidátmi preberať podmienky. Sú to skúsení tréneri. Žiadne meno nepoviem, nebolo by to korektné.

Musí to byť kouč, ktorý prinesie na Slovensko to, čo predošlí tréneri nedokázali naplniť. Okruh nie je obrovský. Treba si však povedať, že si nemôžeme dovoliť všetkých. Takto to nejde," vyhlásil Kováčik na júnovej tlačovej konferencii.

Video

Podľa informácii Pravdy je v hre dvojica Ivan Hašek a Francesco Calzona.

Kým prvý menovaný odborník rezonuje médiami na Slovensku i rodnom Česku, druhý je prekvapivým menom na krátkom zozname.

Päťdesiatosemročný Hašek v minulosti trénoval Spartu Praha či Racing Štrasburg a AS Saint-Étienne vo francúzskej Ligue 1.

Navyše, v bohatej viac ako dvadsaťročnej kariére viedol aj tri reprezentácie – Gabonu, Česka a momentálne je stále trénerom Libanonu.

Calzona je od Hašeka o päť rokov mladší. Niekdajší druholigový taliansky futbalista nemá zatiaľ žiadnu skúsenosť s vedením mužstva ako hlavný tréner.

SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Čítajte viac Kmotrík exkluzívne: Pre koho to robíme? To sa pýtam stále častejšie

Zaujímavosťou však je, že absolvoval takmer štyristo zápasov ako asistent alebo člen realizačného tímu pri trénerských esách ako Eusébio di Francesco, Maurizio Sarri či Luciano Spaletti.

Práve poslednému menovanému pomáha ako asistent aj s prípravou reprezentačného stredopoliara Stanislava Lobotku v SSC Neapol.

Navyše, Calzona sa dobre pozná aj s Marekom Hamšíkom, ktorý pod Vezuvom pôsobil od roku 2007 až do 2019.

Reprezentácia hľadá trénera po odvolaní Štefana Tarkoviča z postu trénera SR po prehre 1:2 s Kazachstanom v Lige národov.

Ako vyzerajú futbalové legendy Československa? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Václav Němeček (55): V národnom drese...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kováčik #Ivan Hašek #Francesco Calzona