Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kazachstan neprehral šesť duelov: Verím, že to zlomíme, tvrdí Duda

Slovenskí futbalisti zabojujú na pôde Kazachstanu vo štvrtom stretnutí Ligy národov o vedenie v 3. skupine C-divízie.

12.06.2022 15:32
Ondrej Duda. Foto: ,
Ondrej Duda.
debata (5)

Po piatkovom zaváhaní Kazachstanu proti Bielorusku, s ktorým remizoval 1:1, stačí zverencom trénera Samuela Slováka na prvé miesto triumf v akomkoľvek pomere.

„Majú šnúru bez prehry a verím, že to dokážeme zlomiť a že ich zdoláme,“ uviedol stredopoliar Ondrej Duda na nedeľnej predzápasovej tlačovej konferencii v Nur-Sultane.

Súper Slovákov neprehral v riadnom hracom čase šesť stretnutí za sebou a po marcovom boji o zotrvanie v C-divízii hrá momentálne o postup.

Brazílsky obranca Marcelo strávil v Reale Madrid 15 sezón. Čítajte viac V Reale úspešnejší nehral. Brazílčana čaká špeciálna rozlúčka

V historicky prvom vzájomnom stretnutí zdolali Kazachovia aj Slovensko, keď využil nedorozumenie po vhadzovaní Aslan Darabajev a prvým gólom v národnom drese zariadil výhru svojho tímu v Trnave 1:0.

Slováci budú mať po týždni šancu na odplatu. „Majú behavé mužstvo – keď získajú loptu, hrajú priamočiaro. Budeme sa snažiť odplatiť im prehru a dosiahnuť čo najlepší výsledok,“ povedal tréner Samuel Slovák.

Radosť slovenských futbalistov po víťazstve nad Azerbajdžanom 1:0. Čítajte viac Lobotka cíti každý sval, Pekarík dúfa. Slováci sú už v Kazachstane

Pri výhre 1:0 v Azerbajdžane urobil zmenu na hrote, keď namiesto Ladislava Almásiho postavil v základe Alberta Rusnáka a Davida Strelca. Všimol si to aj jeho náprotivok Magomed Adijev.

„Pri výhre v Baku sme videli silu Slovenska a určité zmeny. Majú veľmi silný útok a taktiež dobre kontrolujú loptu,“ ocenil slovenské mužstvo Adijev.

Leon Bailey si prežil na Jamajke chvíle hrôzy. Čítajte viac Momenty hrôzy exfutbalistu Trenčína. Havária priateľky a malého syna

Následne vyzdvihol aj slovenských stredopoliarov: „Je to veľmi dobrý tím, osobne si myslím, že majú kvalitných stredopoliarov. Napríklad Stanislav Lobotka, cez ktorého zakladajú útoky.“

Pondelkové stretnutie je na programe o 16.00 SELČ na štadióne Astana Arena. „Predtým rozhodol detail, nám sa nepodarilo odpovedať. Teraz máme šancu na reparát,“ dodal strelec desiatich gólov v národnom drese Duda.

Najdrahší adepti na lukratívny letný prestup Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Romelu Lukaku, Belgicko - Chelsea FC...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #slovenská futbalová reprezentácia #Liga národov