Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka cíti každý sval, Pekarík dúfa. Slováci sú už v Kazachstane

Slovenskí futbalisti pricestovali v sobotu do dejiska svojho štvrtého zápasu v prebiehajúcom ročníku Ligy národov.

11.06.2022 18:58
Radosť slovenských futbalistov po víťazstve nad... Foto: ,
Radosť slovenských futbalistov po víťazstve nad Azerbajdžanom 1:0.
debata (2)

Na pôde Kazachstanu sa pokúsia v pondelok proti domácim napraviť zaváhanie z prvého vzájomného stretnutia, ktoré v Trnave prekvapujúco prehrali 0:1. Napriek únave z nahusteného programu majú v Nur-Sultane jasný cieľ zabodovať naplno.

„Je to nabité. Hráči ubúdajú a začínajú sa objavovať zranenia. Snažíme sa s tým vyrovnať a dúfam, že to čo najmenej ovplyvní ďalší duel,“ uviedol tréner Samuel Slovák.

Peter Pekarík Azerbajdžan Čítajte viac V Azerbajdžane to bolo ďalšie veľké trápenie. Ešteže je tu Weiss

Jeho slová potvrdil aj Stanislav Lobotka. Ten figuroval v základnej zostave vo všetkých troch doterajších zápasoch. „Zdá sa mi, že cítim každý sval – počas zápasu i po ňom. Všetci však máme rovnaké podmienky a musíme sa sústrediť na záverečné stretnutie v tomto bloku. Dáme do toho všetko,“ povedal stredopoliar.

Po nečakanom výsledku v Trnave muselo mužstvo zvládnuť aj zmenu na trénerskom poste – na lavičke reprezentácie skončil Štefan Tarkovič.

Romelu Lukaku, Milan Škriniar a Frenkie de Jong. Čítajte viac 50 miliónov za Škriniara sa Interu máli. Kto má ešte o Slováka záujem?

Pre slovenských hráčov tak bolo na brehu Kaspického mora dôležité nabrať späť istotu i sebavedomie. „Po neúspechu s Kazachstanom je dôležité, že sme to zvládli. Potrebovali sme triumfovať, aby sa nám vrátilo sebavedomie a dúfam, že zvládneme aj záverečný duel,“ verí obranca Peter Pekarík, ktorý prevzal kapitánsku pásku po zranenom Milanovi Škriniarovi.

Duel v Nur-Sultane je na programe v pondelok o 16.00 SELČ a Slovensko sa v prípade výhry dostane na čelo tabuľky 3. skupiny C-divízie, keďže Kazachovia v piatok zaváhali a remizovali s Bieloruskom 1:1.

Kto povedie Slovensko? Toto sú kandidáti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Vladimír Weiss st. doviedol Slovensko na MS...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #UEFA Liga národov