Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Azerbajdžane to bolo ďalšie veľké trápenie. Ešteže je tu Weiss

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili na ihrisku Azerbajdžanu 1:0 v treťom zápase v 3. skupine C-divízie Ligy národov. Jediný gól piatkového stretnutia strelil v 81. minúte Vladimír Weiss ml.

10.06.2022 19:58
Peter Pekarík Azerbajdžan Foto: ,
Ramil Šezdajev (Azerbajdžan) stíha Petra Pekaríka (Slovensko).
debata (10)

Slovákov premiérovo viedli dočasní tréneri Samuel Slovák a Marek Mintál, ktorí po prehre s Kazachstanom nahradili odvolaného Štefana Tarkoviča.

Slovákov premiérovo viedli dočasní tréneri Samuel Slovák a Marek Mintál, ktorí po prehre s Kazachstanom nahradili odvolaného Štefana Tarkoviča. Ich zverenci majú po troch kolách 6 bodov rovnako ako líder skupiny Kazachstan, ktorý však od 20.45 hral v srbskom Novom Sade proti Bielorusku.

Slováci zakončia júnový asociačný termín zápasom v Kazachstane, ktorý je na programe v pondelok od 16.00 SELČ v Nur-Sultane. Azerbajdžan nastúpi proti Bielorusku.

Azerbajdžan – SLOVENSKO 0:1 (0:0)

Gól: 81. Weiss. ŽK: Almeida – De Marco, Šatka, Bero, Weiss. Rozhodovali: Rumšas – Radius, Sužiedelis (všetci Lit.)
Azerbajdžan: Magomedalijev – Dž. Husejnov, Mustafazade, Hagverdi – Medvedev (65. B. Husejnov), Machmudov (79. A. Husejnov), Almeida (55. Garajev), Eddy, Salahli – Dadašov (46. Emreli), Šejdajev (65. Nurjev)
Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Valjent, De Marco – Suslov (65. Weiss), Lobotka (75. Bero), Hrošovský, Haraslín – Rusnák (90.+2 Schranz), Strelec (65. Duda)

Tempo hry diktovalo v úvode Slovensko a dostalo sa k veľkej šanci už v 2. minúte. Na pravom krídle sa ocitol osamotený Suslov, no bránku Magomedalijeva tesne minul. O chvíľu sa dostal do príležitosti aj Hrošovský, ktorý strelou spoza šestnástky vybojoval rohový kop.

Slováci pokračovali v tlaku a domácich v úvodnej štvrťhodine nepustili takmer k ničomu. Jedinú prihrávku do veľkého vápna poslal z ľavej strany Šejdajev, no nenašiel adresáta. Následne sa k slovu opäť dostali Slováci, keď Rusnák tesne minul brvno z priameho kopu, a o chvíľu neskôr opečiatkoval konštrukciu bránky hlavičkou Strelec.

Súboj Azerbajdžan - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Lukáš Haraslín po tejto paráde síce skóroval,...

Potom však začali tlačiť i domáci – center Salhliho najprv bez problémov vyboxoval Rodák, následne bol však ten istý hráč v zmätku v šestnástke vo veľkej príležitosti. Slovenský brankár neudržal loptu a Salahli mal možnosť zakončiť do prázdnej bránky, no v súboji s Rodákom nakoniec ťahal za kratší koniec.

V závere prvého polčasu malo opäť navrch zväčša Slovensko. Blízko k otváraciemu gólu bol Haraslín, ktorému prenechal Rusnák loptu na hranici pokutového územia. Domáci si ešte v 43. minúte pýtali jedenástku za faul na Dadašova, no arbiter nevyhodnotil Hrošovského zákrok ako nedovolený.

Začiatok druhého dejstva bol vyrovnanejší a hra sa celkovo upokojila. Do súperovej šestnástky nazreli Slováci až v 71. minúte, keď sa pokúšal vytvoriť šancu striedajúci Weiss, no Azerbajdžanci sa dokázali ubrániť. Weiss bol aj v ďalšej akcii, keď ktorej preniesol hru na Haraslína, ten tesne minul z diaľky.

Štefan Tarkovič Čítajte viac NÁZOR: Na Tarkovičovu obranu. Takto sa to nerobí...

Hostia sa dočkali v 81. minúte, keď po peknej kombinácii, ktorú odštartoval ešte v obrane kapitán Pekarík, nedal Magomedalijevoviv šancu Weiss, ktorému prenechal loptu Bero. Možnosť zvýšiť dostal niekoľko sekúnd potom Haraslín – bol v úniku, no vybiehajúci brankár vyrazil jeho pokus na roh.

V 84. minúte sa Haraslín predčasne radoval z gólu, VAR ukázal, že padol z ofsajdu. Slováci v závere zápasu často držali loptu na polovici súpera, ktorému nedovolili dostať sa na dostrel Rodákovej bránky.

Bielorusko – Kazachstan 1:1 (0:1)
Góly: 84. Malkevič – 13. Ajmbetov. ŽK: Judenkov – Kuat. Rozhodovali: Schüttengruber – Brandner, Steinacher (všetci Rak.)
Bielorusko: Pavľučenko – Chadarkevič, Volkov, Judenkov (46. Gromyko) – Begunov (76. Šaučenka), Jablonskij (81. Klimovič), Bykov, Pečenin – Sedko (46. Bogomolskij), Bachar (65. Malkevič), Ebong
Kazachstan: Šackij – Kajrov, Malij, Maročkin, Alip, Vorogovskij (58. Sujumbajev) – Astanov (76. Vasiljev), Darabajev (76. Dosmagam­betov), Kuat, Orazov (68. Žarynbetov) – Ajmbetov (68. Šušenačev)

Tabuľka:

1. Kazachstan 3 2 1 0 4:1 7
2. SLOVENSKO 3 2 0 1 2:1 6
3. Bielorusko 3 0 2 1 1:2 2
4. Azerbajdžan 3 0 1 2 0:3 1

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS):

Vladimír Weiss ml.: "Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas, a to sa aj potvrdilo. Verili sme, že dáme gól, a som rád, že sa tak stalo. Ani som nevedel, že som na reprezentačný gól čakal až päť rokov.

Nejaký čas som chýbal v reprezentácii, no teraz som rád, že mi to padlo a že sme zvíťazili. Vieme, že sme favorit skupiny, a je mi ľúto, že sme nedávno prišli o hlavného trénera. Ukázali sme však silu kolektívu a dnešné víťazstvo je aj pre neho."

Lukáš Haraslín: „V prvom rade ma teší, že po nevydarenom zápase s Kazachstanom sme rýchlo zregenerovali a zvíťazili sme v dnešnom zápase. Myslel som si, že po zápase s Kazachstanom mi to už dnes padne, ale ako vidím, smola sa ma ešte drží.“


Hodnotíme Slovákov za zápas v Azerbajdžane

Hlasovalo 200 ľudí.

Lukáš Haraslín

Lukáš Haraslín

Priemerný výsledok: 70,39 b.

Marek Rodák

Marek Rodák

Priemerný výsledok: 70,07 b.

Vladimír Weiss

Vladimír Weiss

Priemerný výsledok: 68,62 b.

Vernon de Marco, nepoužívať

Vernon de Marco

Priemerný výsledok: 64,39 b.

Martin Valjent

Martin Valjent

Priemerný výsledok: 63,24 b.

Peter Pekarík

Peter Pekarík

Priemerný výsledok: 63,13 b.

Matúš Bero

Matúš Bero

Priemerný výsledok: 61,77 b.

Patrik Hrošovský

Patrik Hrošovský

Priemerný výsledok: 61,57 b.

Ľubomír Šatka

Ľubomír Šatka

Priemerný výsledok: 56,97 b.

Stanislav Lobotka

Stanislav Lobotka

Priemerný výsledok: 55,23 b.

SR Futbal Francúzsko ME21 Kvalifikácia TTX

Dávid Strelec

Priemerný výsledok: 47,01 b.

Tomáš Suslov

Tomáš Suslov

Priemerný výsledok: 43,97 b.

Albert Rusnák, tablo

Albert Rusnák

Priemerný výsledok: 42,01 b.

Ondrej Duda

Ondrej Duda

Priemerný výsledok: 37,62 b.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss #slovenskí futbalisti