Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci začali vydretou výhrou. Rozhodol premiérový strelec

Slovenskí futbalisti zvíťazili nad Bieloruskom 1:0 vo svojom úvodnom zápase 3. skupiny C-divízie Ligy národov.

03.06.2022 22:41 , aktualizované: 04.06.2022 00:33
Srbsko SR šport futbal LN 1. kolo C3 Bielorusko... Foto: ,
Tomáš Suslov (v strede) medzi spoluhráčmi po góle Bielorusku.
debata (12)

Na neutrálnej pôde v Novom Sade sa prvým reprezentačným gólom zaskvel Tomáš Suslov, ktorý centrom v 61. minúte prekvapil bieloruského brankára.

V pozícii kapitána viedol slovenský tím Milan Škriniar. Zverenci Štefana Tarkoviča nastúpia v tomto asociačnom termíne aj proti Kazachstanu (6. júna o 20.45 v Trnave), Azerbajdžanu (10. júna o 18.00 v Baku) a opäť Kazachstanu (13. júna o 16.00 v Nur-Sultane).

Bielorusko – Slovensko 0:1 (0:0)
Gól: 61. Suslov. Rozhodovali: Frappartová – Berchebru, Berthomieu (všetci Fr.), ŽK: Begunov – Duda, Boženík.
Bielorusko: Pavljučenko – Chadarkevič, Policevič, Judenkov – Begunov, Jablonskij (61. Bykov), Bačarov (82. Grečicho), Ševčenko – Ebong (72. Malkevič), Bachar (71. Solovej), Klimovič (71. Bessmertnij)
Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, De Marco – Lobotka (89. Herc) – Schranz (59. Suslov), Kucka (74. Hrošovský), Duda (60. Rusnák), Weiss – Almási (74. Boženík)

Víťazstvo slovenských futbalistov nad Bielorusmi Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Kapitán Slovákov Milan Škriniar v debate s...

Slováci mali v úvodnom polčase viac z hry, prevahu v držaní lopty však nedokázali pretaviť do nebezpečných gólových príležitostí.

V hre slovenského tímu chýbal moment prekvapenia a bieloruská defenzíva mu nedávala veľa priestoru. V nadstavenom čase boli blízko ku gólu Bielorusi, ale brankár Rodák si poradil so strelou Ebonga.

Bielorusko, Slovensko Čítajte aj Zápas Bielorusko - Slovensko sme sledovali ONLINE

Krátko po zmene strán mali Bielorusi ďalšiu príležitosť, keď sa Judenkov dostal k strele po odrazenej lopte, ale zvnútra šestnástky minul bránku. Po hodine hry sa na ihrisko dostal Suslov, keď vystriedal Schranza a okamžite sa zapísal do gólovej listiny.

Dlhým centrom hľadal Almásiho, ktorý si nabehol na loptu, ale netrafil ju, no tá aj tak skončila za chrbtom brankára Pavljučenka – 0:1. Naďalej sa hral najmä bojovný futbal s pozornou defenzívou oboch tímov.

Luka Modrič Čítajte viac Belgičania a Chorváti zažili studenú sprchu. Padli aj Francúzi

Slováci boli naďalej aktívni, ale nemalú ofenzívnu hrozbu predstavovali aj Bielorusi, ktorých najväčšiu šancu nepremenil v 83. minúte Ševčenko, keď strelou z voleja obstrelil bránku. Slovenskí futbalisti si v závere bez väčších problémov postrážili tesný náskok, vďaka čomu vstúpili do Ligy národov tesným víťazstvom.

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Veľmi si vážim toto víťazstvo. Viacerí hráči nášho tímu dlhšie nehrali zápas, Bielorusi boli viac zohratí. Ťažšie sme sa do toho dostávali, no napokon sme získali cenné víťazstvo. Takéto zápasy formujú charakter.

Musíme sa z toho poučiť a správne zareagovať na veci, ktoré nefungovali. Som rád, že hráči, ktorí prišli počas zápasu z lavičky, pomohli tímu a oživili jeho hru. Tomáš Suslov je hráč, ktorý je schopný už vo svojom mladom veku pomôcť mužstvu."

Tréner Štefan Tarkovič so zverencami po víťazstve. Foto: TASR, Martin Baumann
Srbsko SR šport futbal LN 1. kolo C3 Bielorusko Slovensko Tréner Štefan Tarkovič so zverencami po víťazstve.

Vladimír Weiss, stredopoliar SR: "Vedeli sme, že nás nečaká ľahký zápas. Súper viac bránil než útočil. Hral na brejky a bolo ťažké sa proti tomu presadiť. V prestávke sme si povedali, že s loptou musíme hrať rýchlejšie.

Zároveň sme si opakovali, že musíme ostať trpezlivejší a tá šanca príde. To sa aj stalo. Som rád, že som dostal šancu od trénera. Snažil som sa nechať na ihrisku všetko, hoci to možno nebol najlepší výkon. Bolo to však odbojované a som rád, že sme zvíťazili. Najdôležitejšie sú tri body a to, aby sme sa dostali do B-skupiny."

Tomáš Suslov, autor jediného gólu: „Dať gól za národné mužstvo je najviac, čo môže hráč vo futbale dosiahnuť. Som veľmi rád, že bol aj víťazný. Bola to z moje strany strieľaná prihrávka. Kopol som to s očakávaním, že keď to nikto netečuje, tak to brankára môže prekvapiť. Som rád, že to tam skončilo.“

Georgij Kondratiev, tréner Bieloruska: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. My sme dali do toho všetko. Oba tímy mali svoje šance. Súper však skóroval a podarilo sa mu zvíťaziť.“


Ohodnoťte Slovákov po zápase s Bielorusmi

Hlasovalo 352 ľudí.

Tomáš Suslov

Tomáš Suslov

Priemerný výsledok: 67,47 b.

Marek Rodák

Marek Rodák

Priemerný výsledok: 65,86 b.

Milan Škriniar

Milan Škriniar

Priemerný výsledok: 63,26 b.

Peter Pekarík

Peter Pekarík

Priemerný výsledok: 57,66 b.

Vernon de Marco, nepoužívať

Vernon de Marco

Priemerný výsledok: 56,22 b.

Vladimír Weiss

Vladimír Weiss

Priemerný výsledok: 53,04 b.

Ľubomír Šatka

Ľubomír Šatka

Priemerný výsledok: 51,85 b.

Stanislav Lobotka

Stanislav Lobotka

Priemerný výsledok: 47,88 b.

Ladislav Almási

Ladislav Almási

Priemerný výsledok: 46,28 b.

Juraj Kucka

Juraj Kucka

Priemerný výsledok: 45,48 b.

Albert Rusnák, tablo

Albert Rusnák

Priemerný výsledok: 44,29 b.

Ivan Schranz nepouzivat

Ivan Schranz

Priemerný výsledok: 42,68 b.

Ondrej Duda

Ondrej Duda

Priemerný výsledok: 37,36 b.

Róbert Boženík

Róbert Boženík

Priemerný výsledok: 36,27 b.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #slovenskí futbalisti #bieloruskí futbalisti