Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gól ako Maradona? Len som bežal a potom zavrel oči

Baví hrou i bonmotmi. Je príjemné sledovať jeho schopnosť rozbehnúť gólovú akciu - od vlastnej šestnástky pokojne až k tej súperovej. A vtipné zasa počúvať, s akou ľahkosťou hovorí o náročných futbalových dueloch i zraneniach.

01.06.2022 14:01
Stanislav Lobotka Foto:
Stanislav Lobotka zakončuje akciu po ktorej strelil prvý gól za Neapol.
debata

Stanislav Lobotka bojoval v drese Neapola o taliansky titul. Neúspešne. Poškodený zadný stehenný sval mu zasa vzal polovicu zápasov sezóny, vrátane toho v Európskej lige s Barcelonou na slávnom Nou Campe.

A teraz 27-ročného stredopoliara čakajú štyri súboje v priebehu jedenástich dní.

„Som v dobrej pohode a teším sa,“ povedal na zraze národného tímu v Šamoríne.

Bojí sa lietania

Od 3. do 13. júna sa v tretej skupine C- divízie Ligy národov so spoluhráčmi postupne stretne s Bieloruskom (zajtra o 20.45 na neutrálnej pôde v srbskom Novom Sade), Kazachstanom (6. júna o 20.45, Trnava), Azerbajdžanom (10. júna o 18.00, Baku) a opäť s Kazachmi (13. júna o 16.00, Nur-Sultan).

„Energia sa nájde vždy. Po sezóne som mal týždeň voľno. Oddýchol som si. Verím, že to zvládneme a postúpime,“ pokračoval dobre naladený Lobotka.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniara láka Hamšíkova cesta. Prezradil, či chce byť kapitánom

Reprezentáciu čaká okrem štyroch zápasov C-divízie Ligy národov aj zhruba 3500 nalietaných kilometrov. Pri spomenutí náročných presunov opore SSC Neapol zmizol úsmev z tváre.

„Bojím sa lietania. Budem sa modliť, aby sme zakaždým doleteli a potom zvládli aj zápasy. Nepoznám súperov, ale budú to náročné zápasy. Žiadny ľahký súper neexistuje. Budú dobre brániť a chodiť do protiútokov,“ predpovedal Lobotka.

Sólo z vlastnej polovice

Keď bol zdravý, tréner Luciano Spaletti na neho stavil. Lenže Lobotka mal štyrikrát problém so zadným stehenným svalom a rieši ho aj momentálne.

„Ešte nemám všetky výsledky testov. Sval je oslabený. Zrejme mám iné držanie tela a tým ho viac namáham,“ ozrejmil.

Dávid Hancko Čítajte viac Mal na výber? Hancko vysvetlil, prečo poslal Tarkovičovi ospravedlnenku

Náročné to pre odchovanca Trenčína bolo ani nie fyzicky, ale skôr psychicky.

„Štyrikrát ten istý problém a znova sa musíte vracať späť do formy. Nie je to ľahké,“ priznal.

Pred viac ako dvomi týždňami strelil Lobotka prvý gól v drese Neapola.

V 37. kole zažiaril sólom z vlastnej polovice, ktoré zakončil presnou strelou do bránky FC Janov. Do stretnutia naskočil v 73. minúte a po ďalších ôsmich na ihrisku uzavrel skóre na 3:0.

„Keď som dal gól, nevedel som, čo mám pri oslavách robiť. Za osem rokov som ich veľa nedal, bol som prekvapený. Len som utekal, ako pri tom góle,“ smial sa Lobotka.

Tým sa však vtipný opis jeho parádneho zásahu, ktorým fanúšikom pripomenul legendárny gól ikony Neapola Diega Maradonu, neskončil…

„Oplatilo sa čakať. Našťastie, všetci, ktorí bežali za mnou, mali niečo v nohách. Nemohli ma chytiť. Potom som už len zavrel oči a padlo to tam,“ doplnil Lobotka.

V reprezentácii má nadrobené

Neapol bol spoločne s milánskymi veľkoklubmi AC a Interom v boji o titul. Stopér Interu Milan Škriniar priznal, že chcel, aby trofej získal buď on alebo Lobotka. Nakoniec im vypálilo rybník AC.

„Veľká škoda. Keď ste tak blízko a nevyjde to na konci, tak to mrzí. Tiež som Miňovi vravel, aby to vyhrali oni. Tri tímy, dvaja Slováci, ale titul nakoniec získalo mužstvo bez neho. Škoda,“ zdupľoval Lobotka.

Azerbajdžan SR Futbal ME kvalifikácia E Čítajte viac Strhol mužstvo výkonom i slovom. Kucku prekvapil Hamšíkov koniec

Aj napriek tomu ho dobrá nálada na zraze národného tímu neopúšťala.

"Mal som úspešnú sezónu. Keby som nebol zranený, je spokojnosť maximálna. Tréner je skvelý človek.

Má cit, kedy a ako sa s hráčom porozprávať. Nikam sa z Neapola nechystám. Boli sme vysoko, máme Ligu majstrov.

Dal som o jeden gól viac ako v tej minulej, odohral viac zápasov, takže super. Musím to potvrdiť aj v reprezentácii," vravel so širokým úsmevom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Potvrdiť aj gólovo?

„V reprezentácii som dal tri góly, takže tam to mám na pár rokov vybavené. Prenechám to iným chalanom,“ pobavil Lobotka.

Po novom je jediným „slovenským Neapolčanom,“ nakoľko niekdajší hráč SSC Marek Hamšík ukončil reprezentačnú kariéru.

„Hralo sa mi s ním vynikajúco. Mal cit pre futbal. Učil som sa pri ňom a posúval. Máme hráčov, ktorí musia ukázať, že na to majú,“ uzavrel Lobotka.

Najhodnotnejšie futbalové kluby sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tottenham (Angl.): 2,35 miliardy dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka