Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovského pamiatku si vážia v celom Oviede a ešte dlho budú

V nominácii sa objavil na poslednú chvíľu. Zraneného Ivana Schranza zo Slavie však zastúpil viac než solídne.

02.04.2022 15:00
Erik Jirka Foto: ,
Radosť Erika Jirku z gólu proti Fínsku.
debata

Erik Jirka (24) naskočil do oboch prípravných stretnutí proti Nórsku (0:2) i Fínsku (2:0). Proti účastníkovi ostatných majstrovstiev Európy strelil pekný a premiérový gól v reprezentácii.

„Úprimne, nečakal som plnú minutáž proti Fínom, lebo v klube moc nehrávam. Veľmi ma to potešilo a rád by som sa trénerovi Štefanovi Tarkovičovi poďakoval za dôveru,“ povedal krídelník druholigového španielskeho Realu Oviedo.

Na ostatný reprezentačný zraz ste sa dostali na poslednú chvíľu. Kde vás správa zastihla?

Je to taká zaujímavá historka. Dozvedel som sa to po tréningu. Šiel som práve do kade so studenou vodou. V tom mi zavolal asistent trénera Samuel Slovák a oznámil mi, že sa povolaný do reprezentácie.

Potešili ste sa?

Samozrejme, že som mal hneď lepšiu náladu. Veľmi ma pozvánka potešila.

Ten rýchly presun zo Španielska do Osla zrejme nebol jednoduchý…

Nakoľko sa všetko muselo vybaviť hneď, bolo to trošku náročnejšie. V ten deň som už nemal žiadny let na Slovensko a musel som sa presunúť do Bilbaa. Odtiaľ už do Amsterdamu a Osla.

Ondrej Duda Čítajte viac Dudov výstavný a Jirkov premiérový gól. Slováci zdolali Fínov

Ako ste si užili súboje proti Nórsku a Fínsku?

Ak hráte za reprezentáciu svojej krajiny, každý zápas je výnimočný. V súboji proti Nórsku bola lepšia atmosféra, nakoľko bolo na tribúnach veľa fanúšikov. Proti Fínsku to bolo komornejšie, ale obe stretnutia som si užil naplno.

Proti Fínom ste odohrali celý zápas a v závere ste mali kŕče. Potešilo, že ste po dlhšom čase odohrali celých 90 minút?

Úprimne, nečakal som plnú minutáž proti Fínom, lebo v klube moc nehrávam. Veľmi ma to potešilo a rád by som sa trénerovi Tarkovičovi poďakoval za dôveru. Na konci som už chytal kŕče, ale keď dlho nehráte celý zápas, je to normálne.

V prvom polčase vás nebolo toľko vidieť. Keď však Ondrej Duda parádne otvoril skóre, tak Fíni viac otvorili hru. Cítili ste, že ste zrazu mali viac priestoru?

Myslím, že áno. Fíni sa trochu otvorili a aj my sme dostali pozitívny impulz v podobe gólu. Nakopol nás a lepšie sme sa začali po ihrisku pohybovať.

Chorvátsko SR futbal kvalifikácia MS 2022 Skupina H Čítajte viac Moravčík: Nemáme zlých hráčov, ale systém. Na Hamšíkovom mieste vidím Suslova

Už pred gólom ste mali šancu na strelu, ale najskôr ste prihrávali pekne Róbertovi Boženíkovi, potom Lukášovi Haralsínovi. Do tretice ste si povedali, že už musíte strieľať?

Pred gólom som mal dve šance. V tretej sa z väčšinou neprihráva, tak som to zobral na seba.

Skórovali ste slabšou ľavou nohou. Verili ste si, že sa strela vojde do bránky?

V súčasnom futbale už takmer každý futbalista musí využívať obe nohy. Samozrejme, je to moja slabšia noha, ale veril som, že mi to tam padne.

Veríte, že kluboví tréneri sledovali zápas s Fínmi?

Táto otázka je skôr pre môjho klubového trénera.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Je konkurencia v Oviede väčšia ako napríklad v Crvenej Zvezde Belehrad či Górniku Zabrze?

Každý klub hrá iný štýl futbalu a má v kádri rozdielnych hráčov. Ťažko sa to porovnáva, lebo všetky tieto ligy majú svoju kvalitu i špecifiká.

Real Oviedo je klub, v ktorom hrával aj nebohý Peter Dubovský. Je jeho odkaz cítiť aj teraz?

Samozrejme. Petra Dubovského si v celom Oviede nesmierne vážia. Platí to aj o Reale. Jeho pamiatku si tu uctievajú aj teraz a myslím si, že ešte aj dlho budú.

Veríte, že ste trénera Tarkoviča oslovili a príde pozvánka aj pred júnovými súbojmi v Lige národov proti Azerbajdžanu, Bielorusku a Kazachstanu?

Ak sa tréner pre mňa opäť rozhodne, budem určite veľmi rád a pripravený sa mu za dôveru odvďačiť výkonmi na ihrisku.

Anderson Daronco, nasilnejší rozhodca na svete Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Anderson Daronco si rozhodovanie užíva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Dubovský #Štefan Tarkovič #Real Oviedo #Erik Jirka