Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rozvoj futbalu? Blbosť, ide o peniaze. Van Gaal sa obul do MS v Katare

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal si nedával servítku pred ústa.

22.03.2022 08:30
Louis van Gaal. Foto:
Louis van Gaal počas tréningu holandskej futbalovej reprezentácie.
debata (3)

Medzinárodná futbalová federácie je už vyše desaťročie pod paľbou kritiky za to, že udelila právo organizovať majstrovstvá sveta Kataru.

Pri výstavbe nových štadiónov mali v krajine zomrieť tisícky robotníkov a členovia komunity LGBT sa obávajú vycestovať na Blízky východ, keďže homosexualita v Katare je protizákonná.

Van Gaal si myslí, že toto rozhodnutie FIFA bolo vykonané len kvôli komerčným záujmom federácie. „Myslím si, že je smiešne, že tam budú majstrovstvá sveta,“ uviedol van Gaal.

Rusko SR Slovensko Švédsko futbal ME2020 E Čítajte viac Tarkovič zmenil nomináciu. Zraneného Zreľáka nahradil tento hráč

Majstrovstvá sveta v Katare sa uskutočnia koncom roka od 21. novembra do 18. decembra. „Budeme hrať v krajine o ktorej FIFA hovorí, že tam chce rozvíjať futbal. To je blbosť. Ide o peniaze a komerčné záujmy,“ povedal tréner počas zrazu holandskej reprezentácie.

Holandsko si vybojovalo postup na MS víťazstvom v kvalifikačnej skupine, v ktorej vyhralo sedem z desiatich zápasov. Vďaka tomu skončilo v tabuľke pred Tureckom a Nórskom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Louis van Gaal #MS vo futbale 2022 #Katar 2022