Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z legendy vyvrheľom. Tymoščukovi nevedia prísť doma na meno

Anatolij Tymoščuk je asistentom trénera v Zenite Petrohrad a doteraz neodsúdil inváziu Ruska do jeho rodnej krajiny.

09.03.2022 16:30
Tymoščuk Foto: ,
Anatolij Tymoščuk je na Ukrajine nežiadúcou osobou.
debata (9)

Jeho mlčanie má byť dôvodom na to, že chcú jeho rekordné záznamy vymazať z histórie ukrajinského futbalu. Tymoščuk reprezentoval Ukrajinu v 144 zápasoch, čo sa nepodarilo žiadnemu futbalistovi z krajiny.

Podľa federácie bývalý stredopoliar Šachtaru Doneck, Bayernu Mníchov a Zenitu porušil etický kódex a poškodzuje imidž ukrajinského futbalu.

Valerij Lobanovskij Čítajte viac Ukrajinský génius žil a zomrel na lavičke. Na padajúci list mal vzorec

Iní bývalý reprezentanti krajiny ako napríklad Andrej Voronin ukončili zmluvy s ruskými klubmi a vyjadrili sa proti invázii na Ukrajinu.

Ukrajinská futbalová federácia vo vyhlásení uviedla, že Tymoščuk bude zbavený svojich štátnych vyznamenaní, čestných titulov a trénerských licencií. 42-ročnému hráčovi tiež odoberú medaily pre víťazov ukrajinskej Premier League a vyškrtnú ho z registra národných hráčov.

Rusko, Poľsko, futbal Čítajte viac FIFA rozhodla. Rusi v baráži nenastúpia, Poliaci sú bez boja vo finále

„Od začiatku ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine Tymoščuk, bývalý kapitán ukrajinského národného tímu, nielenže v tejto súvislosti neurobil žiadne verejné vyhlásenia, ale ani neukončil spoluprácu s klubom agresora,“ uviedla ukrajinská federácia.

Tymoščuk je trojnásobným ukrajinským hráčom roka a v Šachtare vyhral štyri národné tituly. Počas pôsobenia v Bayerne Mníchov v roku 2013 vyhral Ligu majstrov a reprezentoval Ukrajinu na MS 2006 a ME 2012 a 2016.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Anatolij Tymoščuk #vojna na Ukrajine