Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

S Hamšíkom či Pekaríkom. Tréner Tarkovič počíta aj s veteránmi

Cieľom národného tímu v roku 2022 je postup z C-divízie Ligy národov o úroveň vyššie.

09.03.2022 13:00
Rusko SR Slovensko Švédsko futbal ME2020 E Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič.
debata (3)

Tréner reprezentácie Štefan Tarkovič na stredajšom stretnutí s médiami priznal, že nikto zo starších skúsených hráčov mu neoznámil úmysel ukončiť reprezentačnú kariéru.

Štyridsaťdeväťročný tréner SR má za sebou osobné stretnutia a rozhovory s viacerými hráčmi kádra A-tímu. „Začína sa nová etapa spolupráce, máme rok, kde verím, že prípravné zápasy využijeme na to, aby sme sa dokázali posunúť,“ uviedol Tarkovič.

Milan Škriniar, Sadio Mané Čítajte viac Ďalší skorý koniec Interu. Bol pre Škriniara posledný?

Pozitívnou správou pre reprezentáciu je, že jej lídri ako Marek Hamšík, Juraj Kukcka či Peter Pekarík ešte nepomýšľajú na koniec. „Rozprával som sa so skúsenými hráčmi a nemám ani od jedného informáciu, že by s reprezentáciou chceli skončiť.“

Už teraz je jasné, že v marcovom dvojzápase v Oslo s Nórskom (25. marca), resp. v španielskej Murcii s Fínskom (29. marca) nebude k dispozícii špílmacher Marek Hamšík z Trabzonsporu:

Rumunsko futbal ME2020 C Ukrajina Severné Macedónsko Čítajte viac FIFA odložila semifinále baráže Škótsko - Ukrajina

„Momentálne ho trápi lýtko, preto teraz nehráva. Je to vleklé svalové zranenie. V marcovom zraze k dispozícii nebude, ale vyjadril sa, že kariéru nekončí a chce reprezentácii pomôcť,“ konštatuje Tarkovič.

Slováci sa v Lige národov stretnú s Azerbajdžanom, Bieloruskom a úspešnejším z dua Kazachstan – Moldavsko. UEFA nariadila Bielorusom hrať domáce zápasy na neutrálnej pôde. „My chceme jednoznačne urobiť všetko preto, aby sme postúpili do béčka,“ dodal reprezentačný kouč.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #reprezentácia #Štefan Tarkovič