Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa pre Slovensko? EURO sa môže rozšíriť na 32 tímov

Európsky šampionát by sa o šesť rokov mal konať vo Veľkej Británii a Írsku a mal by prejsť radikálnou zmenou.

09.03.2022 08:30
Aleksander Čeferin Foto: ,
Prezident UEFA Aleksander Čeferin.
debata (2)

Od majstrovstiev Európy 2016 hrá na záverečnom turnaji 24 mužstiev a Európska futbalová únia UEFA chce, aby to od roku 2028 bolo až 32 reprezentačných výberov.

V takom prípade by sa zväčšila účasť Slovenska medzi európskou futbalovou elitou, lebo na EURO by tak štartovala vyše polovica zo všetkých 55 členských štátov UEFA.

Rusko, Poľsko, futbal Čítajte viac FIFA rozhodla. Rusi v baráži nenastúpia, Poliaci sú bez boja vo finále

V súvislosti s plánom na rozšírenie turnaja sa už uskutočnili viaceré konzultácie a predpokladá sa, že projekt má širokú podporu v členských štátoch.

Zatiaľ nie je zrejmé, či by sa na EURO uskutočnilo viac zápasov, no podľa hráčskej asociácie PFA by takýmto krokom turnaj utrpel.

MŠK Žilina Čítajte viac Obrovská škoda. Žilina prešľapovala na prahu životného úspechu

„Len to poškodí kvalitu produktu. Môže to mať krátkodobý finančný prospech, ale z dlhodobého hľadiska produkt poškodzujeme,“ uviedol pre britské médiá šéf PFA Maheta Molango.

Dejisko záverečného turnaja EURO 2028 ešte nebolo vybraté. No predpokladá sa, že kandidatúra Veľkej Británie a Írska nebude mať konkurenta.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #euro #UEFA #futbal