Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nádej Slovákov na Katar? O náhradníkovi Rusov v baráži zatiaľ nerozhodli

Slovenskí futbalisti síce neuspeli v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2022 v Katare (21. 11. - 18. 12.), no nie je vylúčené, že by mohli dostať šancu zabojovať o účasť na záverečnom turnaji.

03.03.2022 10:31
Rusko škriniar Slovensko Foto: ,
Milan Škriniar a Zelimchan Bakajev v súboji o loptu.
debata

Keďže FIFA pre inváziu na Ukrajinu vylúčila Rusov zo všetkých súťaží, čaká sa na oznámenie ich náhradníka v baráži. Zborná mala pôvodne 24. marca nastúpiť proti Poliakom.

Je možné, že naši severní susedia postúpia bez boja do ďalšej fázy, kde ich čaká víťaz duelu Švédsko – Česko.

V prípade nahradenia Ruska inou reprezentáciou by sa však mohli stretnúť aj so Slovákmi. Tí v kvalifikačnej skupine skončili na treťom mieste za zverencami Valerija Karpina.

SR Futbal MS Kvalifikácia MS2022 H Skupina rusko Čítajte viac Futbalové vylúčenia. FIFA a UEFA stopli všetky ruské tímy

„Je to jedna z možností. Do toho ešte môže vstúpiť poradie v Lige národov. Tých ukazovateľov je tam teda viac. O tom rozhodne FIFA a UEFA.

My komunikujeme a snažíme sa zistiť, aká je situácia, ale rozhodnutie o podobe baráže ide mimo nás, pričom nevieme ani to, v akom časovom horizonte sa rozhodne,“ povedal pre Nový Čas prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

Rusko SR šport futbal kval. MS 2022 H Slovensko Čítajte aj SFZ sa pripojil k iniciatíve. Odmieta hrať s Rusmi a Bielorusmi

V termíne barážových duelov sa Slováci majú stretnúť 25. marca s Nórskom a o štyri dni nato s Fínskom.

„Keby sme však mali hrať baráž, tak nie je problém všetko zmeniť. Tá by mala, pochopiteľne, prednosť. S reprezentačným trénerom Štefanom Tarkovičom som sa na túto tému nebavil, lebo zatiaľ nie je dôvod. FIFA a UEFA riešia veci operatívne, uvidíme, ako to dopadne,“ podotkol Kováčik.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #ruskí futbalisti #Katar 2022