Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rusi, prečo len sedíte ako idioti? Ukrajinec sa obul do kolegov

Ukrajinský futbalista Andrej Jarmolenko, ktorý pôsobí vo West Hame, skritizoval ruských kolegov, že o konflikte mlčia.

04.03.2022 07:30
Arťom Dzjuba Foto:
Arťom Dzjuba.
debata (34)

Na jeho výzvu zareagoval kapitán ruskej reprezentácie Arťom Dzjuba pôsobiaci v Zenite Petrohrad. „Pre kolegov, ktorí sedia na zadku v anglických sídlach a hovoria škaredé veci…,“ odkázal Dzjuba.

Maria Šarapovová, Martina Navrátilová Čítajte viac Odíďte z Ruska! Šarapovovej otec počúvol Navrátilovú a už sa neobzeral späť

Okrem neho Jarmolenko vyzval na vyjadrenie postoja k vojne Andreja Aršavina alebo Alekseja Mirančuka.

„Mám otázku na ruských reprezentantov. Chlapci, prečo len sedíte ako idioti a nič nehovoríte? V mojej vlasti zabíjate ľudí, ženy, matky, naše deti. Ale vy nič nehovoríte, nič nekomentujete,“ uviedol Jarmolenko.

Následne sa zameral konkrétne na Dzjubu, keď poukázal na jeho uniknutú sexuálnu nahrávku z minulosti. „Viem, že niektorí z vás radi ukazujete gule na kameru, ale teraz prišiel čas ich ukázať v skutočnom živote,“ odkázal Ukrajinec.

Najlepšie zarábajúci futbalisti súčasnosti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Eden Hazard (Belg./Real Madrid) - 29...

Dzjuba reagoval rozsiahlym vyjadrením, v ktorom odsúdil akékoľvek vojnové konflikty. Zároveň ale odmietol, aby boli ruskí športovci vyraďovaní zo športových súťaží.

„Som proti akejkoľvek vojne. Vojna je strašná vec. Ale som tiež proti ľudskej agresii a nenávisti, ktorá každým dňom naberá ničivý rozsah,“ hovorí Dzjuba.

Reagoval tak na zvyšujúci sa odpor voči Rusom. „Nebojím sa, že som Rus. Som na to hrdý. A nechápem, prečo teraz musia trpieť športovci.“

Podľa neho má šport za každých okolností zostať mimo politiku. „Ale pri prvej príležitosti, keď ide o Rusko, sa na túto zásadu úplne zabúda,“ dodal Dzjuba.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrij Jarmolenko #vojna na Ukrajine #Arťom Dzjuba