Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi, prečo len sedíte ako idioti? Ukrajinec sa obul do kolegov

Ukrajinský futbalista Andrej Jarmolenko, ktorý pôsobí vo West Hame, skritizoval ruských kolegov, že o konflikte mlčia.

04.03.2022 07:30
Arťom Dzjuba Foto:
Arťom Dzjuba.
debata (34)

Na jeho výzvu zareagoval kapitán ruskej reprezentácie Arťom Dzjuba pôsobiaci v Zenite Petrohrad. „Pre kolegov, ktorí sedia na zadku v anglických sídlach a hovoria škaredé veci…,“ odkázal Dzjuba.

Maria Šarapovová, Martina Navrátilová Čítajte viac Odíďte z Ruska! Šarapovovej otec počúvol Navrátilovú a už sa neobzeral späť

Okrem neho Jarmolenko vyzval na vyjadrenie postoja k vojne Andreja Aršavina alebo Alekseja Mirančuka.

„Mám otázku na ruských reprezentantov. Chlapci, prečo len sedíte ako idioti a nič nehovoríte? V mojej vlasti zabíjate ľudí, ženy, matky, naše deti. Ale vy nič nehovoríte, nič nekomentujete,“ uviedol Jarmolenko.

Následne sa zameral konkrétne na Dzjubu, keď poukázal na jeho uniknutú sexuálnu nahrávku z minulosti. „Viem, že niektorí z vás radi ukazujete gule na kameru, ale teraz prišiel čas ich ukázať v skutočnom živote,“ odkázal Ukrajinec.

Najlepšie zarábajúci futbalisti súčasnosti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Eden Hazard (Belg./Real Madrid) - 29...

Dzjuba reagoval rozsiahlym vyjadrením, v ktorom odsúdil akékoľvek vojnové konflikty. Zároveň ale odmietol, aby boli ruskí športovci vyraďovaní zo športových súťaží.

„Som proti akejkoľvek vojne. Vojna je strašná vec. Ale som tiež proti ľudskej agresii a nenávisti, ktorá každým dňom naberá ničivý rozsah,“ hovorí Dzjuba.

Reagoval tak na zvyšujúci sa odpor voči Rusom. „Nebojím sa, že som Rus. Som na to hrdý. A nechápem, prečo teraz musia trpieť športovci.“

Podľa neho má šport za každých okolností zostať mimo politiku. „Ale pri prvej príležitosti, keď ide o Rusko, sa na túto zásadu úplne zabúda,“ dodal Dzjuba.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrij Jarmolenko #vojna na Ukrajine #Arťom Dzjuba