Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéra medzi elitou sa blíži. Pozrite si odkazy futsalistom od hviezd

Tréner i strelec svetových kvalít.

20.01.2022 19:00
SR Piešťany šport Futsal Turnaj 4 krajín TTX Foto: ,
Slovenský futsalista Tomáš Drahovský medzi hráčmi Bosny.
debata (1)

Ziggo Dome hostil za desať rokov svojej existencie stovky koncertov. Hudobné majstrovstvo tu predviedli Madonna, Iron Maiden, U2 či Red Hot Chili Peppers.

Najbližšie dni sa však v amsterdamskej hale tancuje podľa futsalových nôt. A nováčik na majstrovstvách Európy zo Slovenska verí, že nebude iba do počtu.

„Vždy som optimista. Určite si to tam nejdeme len užiť. Minulý rok ukázal, že máme kvalitu. Hoci sme na európskom šampionáte prvýkrát, radi by sme urobili dieru do sveta a ukázali, že môžeme byť príjemným prekvapením turnaja,“ zaželal si Tomáš Drahovský pre Futsal Slovakia.

Drahovský Čítajte viac Slováci cestujú na ME, tréner berie aj 9 legionárov

Dvadsaťdeväťročný strelec španielskeho Futbol Sala Garcia je najväčšou hviezdou tímu, ktorý na ME v Holandsku čaká trojica náročných duelov.

Už v piatok (o 17.30) nastúpia proti Rusom, majstrom Európy z roku 2001 a obhajcom bronzu z predošlého Eura, budúci týždeň ich čakajú Poliaci (25. januára o 20.30) a Chorváti (29. januára o 14.30). Všetky zápasy odvysiela RTVS.

"Rusko je mužstvo svetovej kvality, ktoré nám môže ukázať, kde reálne sme. Poliaci sú súper našej úrovne.

Bude to o to náročnejšie, že sme v pozícii favorita a budeme musieť ukázať silu a dominanciu.

S Chorvátmi to bude veľmi náročné na psychiku, pretože to môže byť duel, ktorý rozhodne o postupe," zhodnotil Drahovský.

VIDEO: Futsalistom adresovali slová podpory aj reprezentanti futbalového áčka

Slováci majú v tíme dve hviezdy svetových kvalít. Okrem Drahovského aj Mariána Berkyho.

Reprezentačný tréner si vďaka historickému postupu so Slovenskom na ME do Holandska vyslúžil miesto v desaťčlennej nominácii 22. ročníka ankety Futsalplanet Awards 2021 na najlepšieho trénera sveta.

„Je to pre mňa veľká pocta a zadosťučinenie. Ďakujem všetkým hráčom a realizačnému tímu reprezentácie. Táto nominácia patrí aj im,“ povedal Berky.

Okrem reprezentácie vedie aj majstrovský Lučenec. Berky si z neho do 16-člennej nominácie vzal poltucet hráčov. Na prvý zápas na ME sa teší, Slováci naň ladili detaily tréningmi v Ziggo Dome.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa UEFA Futsal (@uefafutsal)

„Hala je krásna. Škoda, že tu nebudú diváci. Eufória by sa preniesla na ihrisko a výkony mohli byť lepšie. Palubovka i lopty sú rýchle,“ doplnil Berky.

Na záverečnom turnaji štartuje šestnásť najlepších európskych tímov. Žreb ich rozdelil do štyroch skupín. Z každej postúpia do play off dva najúspešnejšie.

Mužstvá zo slovenskej C-skupiny narazia vo štvrťfinále na súperov z déčka, kde sa predstavia vicemajstri Európy zo Španielska, Gruzínsko, Azerbajdžan a Bosna a Hercegovina.

Program Slovenska na ME

Piatok: 17.30 Slovensko – Rusko, 25. január: 20.30 Slovensko – Poľsko, 29. január: 14.30 Slovensko – Chorvátsko.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futsalisti #ME 2022 vo futsale